Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pablo Iglesias es reuneix aquest divendres amb ICV per segellar l’acord del ‘sí se puede’ per al 27-S

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha anunciat que aquest divendres es reunirà amb ICV per segellar l’acord per a una candidatura conjunta de cara a les eleccions del 27-S. “Estic segur que ens entendrem”, ha dit. Iglésias es mostra convençut que l’eix del ‘sí se puede’ pot disputar la victòria electoral a Artur Mas, a qui retreu que plantegi les eleccions com un plebiscit sobre la independència: “Nosaltres som sobiranistes sense embolicar-nos amb cap bandera i volem decidir sobre què passa als hospitals i les escoles”. El líder de Podemos també ha carregat contra el líder del PSOE i s’ha reivindicat com l’única opció real “d’esquerres i socialista” de cara a les eleccions generals.

Davant de més de 4.000 persones aplegades a la plaça del Gran Sol de Badalona, al barri de Llefià, el líder de Podemos ha mostrat la seva predilecció per fer una candidatura conjunta amb altres partits de cara a les eleccions al Parlament, copiant la formula de la mateixa ciutat de Badalona o la veïna Barcelona.

En el cas dels comicis autonòmics, Iglesias aposta per anar de la ma d’ICV, amb qui es reunirà aquest mateix divendres, segons ha anunciat ell mateix durant el míting. El líder de Podemos es mostra convençut de l’acord: “L’important no són les sigles ni la tradició de la que ve cadascú. Ningú sobra en la unitat popular si es posen els esforços al servei de la gent”.

Segons Iglesias, ICV ha entès aquesta filosofia, el que els permetrà “treballar plegats” en l’anomenat eix del ‘sí se puede’ “tenint clar que el protagonisme no és dels partits”. Iglesias reclama aprofitar l’ADN del PSUC sense necessitat de “reeditar velles identitats”. A banda d’ICV, Iglesias espera sumar “altres actors” a aquesta futura candidatura.

En una visita prèvia a l’Ajuntament de Badalona, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Dolors Sabater (Guanyem), Iglesias no ha aclarit si les sigles de Podem seran o no la capçalera d’aquesta candidatura conjunta pel 27-S. Posteriorment, durant el míting ha dit que el nom podria ser aquest lema del ‘sí se puede’. L’eix que, diu, preocupa Mas perquè el pot “fer fora”.

Iglesias ha retret a Mas que plantegi les pròximes eleccions com un plebiscit sobre la independència i l’acusa de competir amb Mariano Rajoy i Pedro Sánchez a una “guerra de banderes”. Podemos es reivindica com un partit “sobiranista” que no s’embolica amb cap bandera i demana poder decidir també sobre polítiques socials.

Durant el míting de Podemos a Badalona també han intervingut els líders catalans, Gemma Ubasart i Albano Dante, que han coincidit en la importància d’aconseguir teixir una candidatura de confluència per al 27-S. “Si guanyem serà junts, seguint l’exemple de Badalona”, ha exclamat Dante