Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Paraula de Nargó”: poemes d’un petit poble del Pirineu

Can Baratau continua amb les presentacions de llibres per celebrar Sant Jordi. Després de descobrir el món de la novel·la eròtica, aquest divendres 20 d’abril és el torn d’un dels tres grans gèneres literaris: la poesia.

El Ramon Minoves ve a Tiana a presentar el seu recull de poesia “Paraula de Nargó”. L’escriptor explica a La Local que la seva relació amb Tiana ve dels seus pares i la seva germana, que viuen aquí. Ella va ser qui el va posar en contacte amb Can Baratau per venir a fer la presentació. “Paraula de Nargó” és un llibre que, tal com apunta el títol, té com a protagonista un poble del Pirineu anomenat Coll de Nargó:

 

El Ramon Minoves explica que porta escrivint tota la vida, tot i que no va publicar el seu primer llibre fins el 1995:

 

Curiosament, en el seu primer llibre, “Roderes”, ja hi havia un parell de poemes sobre Coll de Nargó. Un d’aquests, comenta el Ramon, ha tornat a sortir a “Paraula de Nargó”. El poeta diu que encara recorda el primer poema que va escriure:

 

Els seus versos solen construir-se a partir de formes clàssiques:

 

El Ramon Minoves sempre ha escrit poesia, però també ha publicat algun recull de contes, ha fet feines de traducció i, actualment, està escrivint el que serà la seva primera novel·la narrativa que, segons el mateix Ramon, apunta a que serà gènere fantàstic.

Malgrat aquesta passió per la literatura, guanyar-se la vida escrivint és molt difícil, i més quan escrius poesia, assegura el Ramon. Per això, abans de jubilar-se, havia sigut mestre i professor de literatura a la Secundària. El Ramon explica què és el que més li agrada de la poesia:

 

“Paraula de Nargó”, segons el mateix Ramon Minoves, és un llibre que li ha sortit amb l’ànim de ser dit, recitat en veu alta, cridat o explicat, més que per ser llegit.