Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pau Riba i De Mortimers omplen la Sala Albéniz del Casal amb l’espectacle ‘Jisàs de Netzerit’

Pau Riba, els Mortimers i ‘Jisàs de Netzerit’, han tornat a Tiana despres de dos anys de no actuar-hi amb aquest seu clàssic del Nadal que ja té 15 anys. La versió actualitzada que es va veire a la sala Albéniz es diu “Jisàs de Netzerit: Ó Capítol Zero de la Guerra de les Galàxies” i escenifica el naixement de Jesús en un futur distant, a l’estil ‘Star Wars’.

Les lletres de les nadales i de les narracions escrites per Pau Riba expliquen la història del naixement de Jisàs, Jesús en idioma Que-te-lé, un futur dialecte català on les vocals de les paraules es canvien per les de la seva dreta.

Els espectadors van poder escoltar les típiques cançons nadalenques de sempre com ‘Les dotze van tocant’, ‘El noi de la mare’, ‘El 25 de Desembre’ o  ‘Els pastorets’… amb un toc humorístic i versionades en diferents estils musicals. Així sonaven:

 

Ja fa temps que Pau Riba escriu nadales, però no va ser fins fa 15 anys que va decidir reinventar les seves lletres i crear un espectacle nou, original i divertit. Amb la col·laboració dels De Mortimers, tot el conjunt ha creat un altre xou, actualitzat i mordaç. Un membre de De Mortimers i Riba ens expliquen d’on va sorgir la idea i com es preparen les actuacions:

 

Des de sons tecnos fins ritmes flamencs, les cançons van animar a que participés tot el públic. La Sala Albéniz era pràcticament plena, amb unes 130 localitats ocupades. El públic va fer molt bona acollida de l’espectacle que ja fa anys que es representa a molts punts de Catalunya. A l’acabar, l’audiència va demanar que els artistes no marxessin de l’escenari:

 

4

L’espectacle va acabar amb Pau Riba i De Mortimers entre el públic,  que han inclòs dins del xou des del minut 1.

 

El Jisàs de Netzerit va pujar a l’escenari de la sala Albéniz per darrera vegada el 2013. En guany, un dels seus pròxims especatacles serà al Teatre Poliorama, a Barcelona, el proper  23 de desembre.