Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La manca de sobres pel Senat va fer tancar 10 minuts més tard la Catequística

A les 20h en punt del vespre han tancat les portes 4 dels 5 col·legis electorals de Tiana. La Catequística ha tancat 10 minuts més tard ja que durant una estona, per la tarda, no s’hi ha pogut votar perquè mancaven sobres per a les paperetes del Senat.

A Tiana la participació ha estat del 77,14%, mentre que l’any 2011 va ser del  68,9%. És a dir, gairebé ha votat un 10% més del cens que fa 4 anys.

Les anteriors dades de participació, de les 18.31 de la tarda,  indicaven que més de la meitat dels tianencs, en concret un 57,96%, ja havia exercit el seu dret a vot. És a dir, del total de 6.517 persones citades a les urnes, 3.777 ja havien votat a mitja tarda. En les anteriors eleccions generals, l’any 2011, a la mateixa hora hi havia hagut menys participació, concretament un 56,27%.

Jornada tranquil.la

La jornada electoral s’ha desenvolupat sense incidències destacades tot i que, a última hora, s’han observat petites cues a alguns col·legis com la biblioteca Can Baratau i l’escola Lola Anglada.

L’alcaldessa, Esther Pujol, que ha votat a la Catequística, ha valorat molt positivament l’alta participació a Tiana:

IMG_5139
Ricard Fabra, d’ERC, i l’exregidor del PP, Manuel Gonzalo, conversen amb l’alcaldessa Esther Pujol aquest diumenge en un col.legi electoral.

La Local ha volgut copsar l’opinió d’alguns tianencs que votaven a última hora a la biblioteca Can Baratau:

 

PP, PSC, Esquerra, Democràcia i Llibertat, que tenen representació municipal, han tingut apoderats als col.legis electorals de Tiana. En concret, el PP n’ha tingut 6, els socialistes 7, Democràcia i Llibertat 12 i Esquerra Republicana 8. També n’hi ha hagut dels dos partits que no tenen representació a l’Ajuntament: En Comú Podem ha tingut 5 apoderats a Tiana i Ciutadans n’ha tingut 2.

Dos interventors de Democràcia i Llibertat, durant la jornada electoral a la Catequística
Dos interventors de Democràcia i Llibertat, durant la jornada electoral a la Catequística

Un matí sense incidències

Al matí tampoc hi ha hagut cap incidència a destacar a Tiana, tret d’alguna situació aïllada com la d’una dona que ha expressat la seva disconformitat perquè no hi havia la papereta del partit que volia votar, malgrat que la formació política no es presentava per Catalunya.

Un 33% dels tianencs ja havia votat a la una del migdia. Les dades en aquell moment eren inferiors a les de fa 4 anys, quan a la mateixa hora n’havia votat un 36%.

La Local Ràdio Tiana seguirà informant els tianencs del desenvolupament d’aquesta jornada electoral. Recordem que fa 4 anys el partit més votat al poble va ser CiU seguit de PSC, PP, ERC i ICV. Hi va haver un total de 79 vots en blanc i 73 de nuls.