Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

En Comú Podem guanya les Generals a Tiana

La coalició En Comú Podem ha guanyat les eleccions Generals a Tiana. Ho ha fet amb un total de 1.116 vots, el que significa un 22,24%. A només 9 vots de diferència ha quedat, en segon lloc, Esquerra Republicana de Catalunya, que obté 1.107 vots i el mateix percentatge, un 22%.

ERC ha estat la formació que, a Tiana, més vots ha aconsegit per a senadors de la seva formació. Santiago Vidal, amb 1.517 vots ha estat el més votat, seguit de Miguel Ángel Escobar, de Democràcia i Llibertat, a qui han votat 1.176 persones, i de Mireia Ingla, també d’Esquerra Republicana, que ha obtingut 1.166 vots.

El portaveu a Tiana d’En Comú Podem, Enric López, valorava així els bons resultats:

 

López ha dit que encara “hem de treballar molt per consolidar aquesta formació”.  També ha remarcat que la victòria de la seva formació “encara té més mèrit” perquè, ha dit, “treballem en condicions molt casolanes”:

 

Esquerra ha estat el partit que més vots ha augmentat a Tiana: n’ha pujat 679. El regidor Ricard Fabra, en nom d’Esquerra, feia aquesta valoració:

 

El tercer partit més votat al poble ha estat Democràcia i Llibertat, amb 1.090 vots, és a dir, només 17 vots menys que ERC, i un percentatge del 21,7%. Tot i això, a Tiana ha perdut 655 vots respecte els aconseguits el 2011. La seva portaveu local, Olga Rué, ha dit que no acaba d’entendre quin és el perfil de votant d’En Comú Podem:

Integrants de Democràcia i Llibertat, seguint la nit electoral al Casal, aquest diumenge
Integrants de Democràcia i Llibertat, seguint la nit electoral al Casal aquest diumenge

Els tres partits que encapçalen els resultats a Tiana sumen més de dos terços del total dels vots emesos al poble aquest diumenge.

El quart partit més votat a Tiana ha estat Ciutadans, amb 559 vots, el que significa un 11% del total. Juan Carlos Pablos, representant de Ciutadans a Montgat, ha qualificat de “fantàstic” el resultat a Tiana. Ha assegurat que ja hi ha una quinzena de persones interessades en formar una agrupació local al poble. Ha afegit que en uns mesos, aquesta estarà creada:

 

Una de les formacions que més ha baixat ha estat el PSC, que ha quedat en cinquè lloc a Tiana. Dels 820 vots i la segona posició que va aconseguir el 2011 ha baixat als 471 d’aquest diumenge, és a dir, 349 menys. El secretari d’organització dels socialistes de Tiana, Pau Blasco, ha valorat aquests resultats:

 

Tampoc ha estat una nit lluïda pel Partit Popular: a Tiana han obtingut 439 vots, 351 menys que a les darreres Generals. El portaveu local del PP, Diego Parra, ha admès que els resultats estatals no han estat bons:

 

Una de les notícies que destaca aquest 20-D a Tiana ha estat la participació. I és que ha sigut molt alta: un 77,14%, mentre que l’any 2011 va ser del  68,9%. És a dir, gairebé un 10% més que fa 4 anys.