Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Per què els elefants no tenen càncer i altres preguntes científiques que et fregiran les neurones

Can Baratau acollirà aquest dissabte 1 de juny a les dotze del migdia la presentació del llibre “Per què els elefants no tenen càncer?”, en el qual setze científics i científiques catalanes de branques diverses expliquen el perquè del que ens envolta d’una manera propera i amena. Tots ells formen part de Neurones Fregides, una plataforma impulsada per científics joves amb l’objectiu de promoure diferents projectes de divulgació científica en català. Entre ells es troba la física tianenca Agnès Pérez-Millan:

 

El llibre es va publicar el passat 11 d’octubre i, ara, l’Agnès tindrà l’oportunitat de presentar-lo a la biblioteca que l’ha vist créixer com a lectora:

 

El capítol de l’Agnès es centra en el seu camp d’especialitat, la intel·ligència artificial, l’aprenentatge automàtic i com es pot aplicar en la medicina:

 

També es tracten temes com el de les matemàtiques i el temps, tal com fa en Quim Frigola:

 

Frigola explica que una de les coses més interessants del llibre és com van aconseguir trobar un fil conductor que seguís els setze capítols:

 

De fet, el llibre vol transmetre la idea que la ciència no és una, són moltes i no estan aïllades entre si. Per exemple, això es pot veure reflectit en els capítols escrits pels físics Toni Bertolez i Miquel Bosch. Ells mateixos ens ho detallen:

 

 

El Toni afegeix que està content d’haver pogut escriure un capítol en profunditat i amb temps en una època en què prima la immediatesa informativa i de continguts:

 

Pel Miquel ha sigut una experiència gratificant i enriquidora:

 

La física tianenca acaba explicant que coordinar-se entre tots per fer el llibre ha sigut un repte, però a la vegada també ha sigut un procés enriquidor: