Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Petits i grans gaudeixen d’un taller de coets a l’Observatori Astronòmic

L’Observatori Astronòmic de Tiana ha fet aquest dissabte a la tarda el 8è taller de coets, una de les activitats que cada any rep més participació. Es tractava d’aprendre a fabricar coets fets a base de materials amb els que convivim en el nostre dia a dia com, per exemple, ampolles de plàstic. Pensat exclusivament per despertar l’interès per la ciència als més petits, el moment estrella de l’activitat ha arribat quan els primers coets s’han enlairat entre aplaudiments.

Pares i nens s’han esforçat per fer coets bonics i capaços d’enlairar-se ben amunt. I és que en anys anteriors, hi ha hagut coets que han pujat fins a 40 metres d’alçada. Per molts pares i mares, activitats com aquesta són ideals pels nens per aprendre a perdre la por a la ciència i entendre principis complexos. En David Rodríguez és un dels pares que no ha dubtat en portar-hi els seus fills.

 

Tal i com explica Ramon Bosque, actual President de l’Observatori Astronòmic, és necessari tot un mecanisme per explicar als més menuts per què s’enlairen els coets o, dit d’una altra manera, el Principi d’Acció-Reacció de Newton.

 

IMG_5765

 

Un recorregut per la història de l’Observatori Astronòmic de Tiana

L’èxit de les activitats com aquesta és gràcies als objectius amb els que va constituir-se l’any 1986 el Grup d’Astronomia de Tiana i a la feina feta durant tot aquest temps. El Grup va sorgir per cobrir la necessitat dels tianencs amants de l’astronomia de tenir un lloc on estudiar, observar i aprendre. Així doncs, l’Observatori Astronòmic, igual que el Grup, pretén observar i divulgar l’astronomia i la ciència. Enric Monreal, fundador del Grup d’Astronomia i expresident de l’Observatori, ha explicat a La Local algunes de les activitats que s’hi han fet durant els 29 anys d’existència.

 

Ramon Bosque i Enric Monreal han explicat, també, que la localització de l’Observatori Astronòmic depèn dos factors fonamentals. D’una banda, de la visibilitat del cel i la seva qualitat i, d’altra banda, de l’accés de la gent del poble a l’Observatori. Des de la seva creació i fins al moment actual, el Grup d’Astronomia de Tiana lluita per apropar la ciència i l’astronomia a tots aquells qui en tinguin interès.

observatori