Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montgat i Tiana commemoren el 82è aniversari de la seva segregació

Ja fa 82 anys que Montgat i Tiana són pobles diferenciats, amb consistori propi i història única. Tot i això, abans de l’any 1933 formaven un sol municipi que es va segregar democràticament el 17 de juliol d’aquell mateix any.

En commemoració a aquesta efemèride i amb l’objectiu de recordar que entre Montgat i Tiana hi ha llaços que no es poden oblidar, la Biblioteca Tirant lo Blanc de Montgat va acollir el divendres al vespre un Acte Institucional per entendre les causes i fer una reflexió històrica del per què de la segregació entre els dos pobles.

L’acte, que va aplegar més de cinquanta curiosos, va iniciar-se amb un breu discurs de l’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, i de l’alcalde en funcions de Tiana, Ricard Fabra. Rosa Funtané, va destacar en declaracions a La Local la importància de fer actes com aquest.

 

Posteriorment, l’historiador badaloní Jordi Albaladejo, va oferir un petit reportatge on explicava detalladament el per què de la segregació fent especial èmfasi en les causes socials que la van provocar. Sempre, però, especificant que va ser un procés democràtic en el que hi van estar d’acord montgatins i tinanencs. L’interès pel nostre poble i la seva història comuna amb Montgat li ve de lluny, concretament després de la publicació d’un article en una revista als anys ’90.

 

IMG_7187

Un cop acabat el relat històric, Albaladejo va donar pas a una ronda de preguntes i comentaris que va ser força participativa. L’acte de commemoració de la benentesa entre els dos municipis va acabar amb una copa de cava i un brindis pel futur que els espera treballant, segons Ricard Fabra, amb “col·laboració” i “cooperació”.