Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Torna a Tiana el fotoperiodisme de denúncia de Ruido Foto

Les fotografies crítiques i plenes de força del col.lectiu Ruido Foto han tornat a Tiana. Fins el 25 d’aquest mes, la biblioteca Can Baratau acull “En el camino”, una nova mostra de la seva visió  del món. Aquesta vegada, els treballs exposat reflexionen entorn de l’experiència migratòria.

El fotògraf Edu Ponces va acompanyar, durant més d’un any, un grapat de centreamericans indocumentats en el seu viatge, de sud a nord, a través de Mèxic. L’exposició mostra com des del sud, des d’El Salvador, avancen cap a l’objectiu somiat per milers d’ells i elles: travessar la frontera de Mèxic amb Estats Units i quedar-se a viure i treballar en aquell país.

Edu Ponces explica que exposicions fotogràfiques com aquesta, rarament arriben a municipis petits com Tiana:

 

Coincidint amb el seu desè aniversari, Ruido Foto està movent diverses de les seves mostres amb un objectiu comú: mostrar cares poc o gens conegudes d’Amèrica Llatina. Es tracta, també, d’arribar a públic de fora de la ciutat de Barcelona.

Per fotografiar “En el camino”, els fotoperiodistes van viatjar com a polissons als trens, van dormir als albergs per als indocumentats, es van topar amb la por que generen els narcotraficants mexicans i van recórrer els camins de violacions, assalts i assassinats que cada dia travessen desenes de centreamericans.

Ruido Foto s’enfoca de forma especial en la migració, els conflictes socials, la pobresa i la violència.