Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Plantes aromàtiques i nou indret per la Plantada Popular: la ronda Ernest Lluch

La tradicional Plantada Popular ja té data: diumenge 2 d’abril, a les 10.30h del matí. Enguany arriba carregada de novetats: ja no es farà a la zona de Can Puigcarbó sinó als pins de la Ronda Ernest Lluch, a Les Costes de Tiana, pujant el Camí dels Francesos a mà esquerra.

Medi ambient s’ha posat el repte de recuperar la zona de la pineda que hi ha en aquest carrer de Les Costes Tiana, per convertir-la en un espai on plantes aromàtiques autòctones de la Mediterrània siguin les protagonistes. Xavier Doñate, regidor de Medi Ambient, explica per què el lloc triat és idoni per aquesta Plantada:

 

Els darrers 9 anys, als pins de Can Puigcarbó la Plantada havia tingut un enfoc clarament forestal. Aquest any es busca que sigui més urbana:

 

Un cop quedi feta la plantada, explica Doñate, l’objectiu és que tianencs i tianenques puguin gaudir, en endavant, d’un parc urbà amb plantes aromàtiques i autòctones, la majoria de les quals molt conegudes per tothom:

 

Aquell dia també hi ha preparada una sorpresa que Xavier Doñate ens desvetlla tot seguit:

 

Durant la Plantada Popular, com en altres anys, es faran tallers per als infants. Aquesta vegada seran de caixes-niu, de bosses d’olor i de reconeixement d’espècies vegetals, per tal que cada infant sàpiga quina planta està sembrant aquell dia.

A l’espai on es farà la Plantada hi havia tingut la casa familiar un personatge molt conegut a Tiana: en Frederic Coromines. Per això, ell mateix explicarà, aquell diumenge, com era aquella zona durant la seva infantesa. L’espai ha canviat radicalment però encara s’hi conserven dos testimonis centenaris del pas dels anys: un garrofer i una figuera, a més d’una caseta d’eines de vinya.