Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Podrem salvar més del 60% del monòlit”

Aquest migdia han començat els treballs de desmuntatge del monòlit de la placeta Clavé que es reproduïra pocs metres més avall, dins la mateixa placeta un cop renovada. L’encarregat de l’obra, en José, ha dit a La Local que podran salvar més de la meitat del monument, “un 60%”, calcula aquest treballador.

Els treballs es fan amb un martell pneumàtic especial per fer demolicions i acabaran a finals de la setmana vinent. Després, i durant unes quantes setmanes, les parts del monòlit que s’hagin pogut salvar es guardaran a un magatzem que l’empresa té a Sant Fost de Campsentelles. Allà hi ha la placa i el bust del monument que ja es van treure fa unes setmanes.

L’encarregat ha assenyalat que la totalitat de pedres principals del monument s’aprofitaran. Són pedres rectangulars, calcàrees, que formen la base i els costats del monòlit. De les pedres més petites, ha afegit, “mirarem de rescatar-ne el màxim possible”:

 

El resultat, doncs, és que la majoria de maons vermells del monument no es podrà conservar. Sí que se salvaran, en canvi, totes les llosetes de granit de la seva part frontal.

Els operaris anaven treient, aquest divendres, amb cura, les peces que formen les dues voltes de la part inferior del mònòlit. Però és una tasca delicada i, sovint, els maons es trenquen, ha explicat l’encarregat d’obra. La part interior dels vells maons, que avui veien la llum després de 59 anys formant part del monument, encara conserva el nom de la bòbila de València on els van fer: V. Bonet Trenco.

L’estructura interior del monument, ara de formigó, es farà nova d’obra, ha explicat l’encarregat:

 

A partir de dilluns, seran dos els operaris que es posaran a treballar en el desmuntatge del monòlit per poder tenir enllestida la tasca en només uns dies:

 

Un cop desmuntat el monòlit caldrà canviar de lloc un pal de telèfon que hi ha just al costat d’aquest i ja començaran a fer les obres del vial. L’arbust que voreja la casa modernista que dóna a la placeta es conservarà.

Els vehicles començaran a circular en línia recta cap al carrer Mediterrani en uns 15 dies, ha explicat l’encarregat.