Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Qualifiquen de “sexista” la darrera campanya de Duet Sports

Diversos mitjans de comunicació s’ estan fent ressò, aquests dies, de la polseguera aixecada per la campanya més recent de Duet Sports. I és que, concretament, el text “Les dones no n’aguanteu més de 3” ha estat motiu de protesta de partits com IC-V o Ciutadans i de diversos Ajuntaments, entre els quals el de Tiana.

També l’ha criticada Junts per Tiana. L’agrupació d’electors, en un comunicat fet públic aquest dimarts, considera “inadequada i equivocada l’estratègia comunicativa així com els valors sexistes que es desprenen d’aquesta campanya.”

La polèmica frase publicitària ha aparegut a desenes de rètols penjats a diversos municipis catalans amb motiu de la campanya, que ja ha estat retirada. Duet Sports és l’empresa que gestiona el poliesportiu municipal Jordi Marí de Tiana.

Tant aquestes formacions polítiques com centenars de comentaris a la xarxa social han titllat de “masclista” i “sexista” la campanya. Els Ajuntaments de Rubí i de de Santa Coloma de Gramenet van anar més enllà i han demanat a Duet Sports que retiri dels seus municipis els rètols d’aquesta campanya, informen els respectius mitjans de comunicació locals. Duet assegura que va retirar la campanya el passat divendres després de les sol.licituds rebudes. També ho ha demanat, aquest dilluns per la tarda, l’Ajuntament de Tiana mitjançant un comunicat que ha penjat al seu web.

Dues usuàries del poliesportiu de Duet Sports a Tiana explicaven aquest dilluns a La Local-Ràdio Tiana que, tot plegat, ho veien exagerat:

 

En declaracions a la televisió local de Rubí, la directora del Duet d’aquella ciutat, Anna Valenzuela, ha negat que es tracti d’una campanya sexista. Afirma, per contra, que “l’objectiu dels anuncis és explicar que el centre premia amb un descompte del 25% els clients que s’hi apuntin durant més de tres mesos”. Segons Valenzuela, així s’especifica en el text que hi ha sota l’eslògan, que diu el següent: ‘Apunta’t aquest gener a Duet Sports i aconsegueix un 25% de descompte cada 4 mesos’. La directora del centre també ha afegit que un altre dels motius que demostra que aquesta no és una campanya sexista és que ‘hi ha la versió femenina i masculina de l’anunci’.

Campanya a tanques publicitàries i a autobusos

L’anunci es pot veure des de començament de gener a tanques publicitàries de diversos nuclis de l’àrea metropolitana de Barcelona i també en autobusos. La campanya s’ha fet amb dues versions del mateix missatge, amb la imatge d’un home en un cas i d’una dona en l’altre.

bus 3

A més de Tiana, Sta. Coloma i Rubí, Duet Sports també té centres a Badalona, Esplugues de Llobregat, Sant Boi i Barcelona ciutat.