Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Premi a la novel·la crítica

El Tiana Negra ha viscut un dels seus moments més especials durant la seva primera jornada. Lluís Bosch ha estat l’autor escollit aquest any. S’ha emportat el segon premi Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana. Ha estat gràcies a l’obra “Besós Mar”. Una novel·la que ens endinsa als dies previs de la construcció del Fòrum de les Cultures, a Barcelona. Una crítica basada en el moment de traspàs de la Policia Nacional als Mossos d’Esquadra.

 

 

El jurat d’aquest premi, presidit per Àlex Martín i format per Sebastià Bennasar, Anna Maria Villalonga i Lluís Llort, ha escollit aquesta novel·la per unanimitat. Han valorat, però, la qualitat de tots els participants. És per això que han volgut fer una menció especial a l’obra presentada per Mireia Llinars “Qui va matar Dolores Rey”. Enguany s’han presentat fins a 11 novel·les. L’alcaldessa, Esther Pujol, ha valorat que Tiana promogui un premi Memorial com aquest.

 

“La sang és més dolça que la mel”

Entre els actes del festival també ha tingut lloc la presentació de novel·la “La sang és més dolça que la mel”, de Josep Torrent. Una lectura significativa pel municipi ja que va ser la guanyadora de la primera edició del premi. Una decisió del jurat que es va convertir en un doble homenatge a l’escriptor Agustí Vehí. L’argument d’aquest llibre gira al voltant del museu Dalí, a Figueres, la ciutat de Vehí. En la història apareixen els Mossos d’Esquadra i, també, els policies locals. Tots dos escriptors compartien una gran amistat.

 

El premi Memorial Agustí Vehí

El premi Agustí Vehí és el resultat d’un concurs que organitzen L’Associació en Negre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tiana i l’editorial Alrevés. Aquesta va ser una de les grans novetats del Tiana Negra del 2014, que va inaugurar la primera edició del Premi. Es tracta d’un homenatge a aquest escriptor que va morir l’any 2013. Vehí va compaginar la seva tasca professional com a sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres amb la recerca i la docència universitària. Va escriure diverses novel·les negres, ambientades a l’Empordà, a més d’altres llibres d’història moderna i divulgació. Destaquen obres com “Abans del silenci” o “Quan la nit mata el dia”.