Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El nou tanatori de Montgat obre aquest dilluns

El tanatori de Montgat, que també donarà servei a Tiana, obre les portes aquest dilluns. Dissabte passat més d’una cinquantena de persones va participar a la jornada de portes obertes de la nova instal.lació.

L’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, va presentar el tanatori i seguidament es va realitzar una passejada pel cementiri. La passejada va tenir un toc “emotiu” comenta Funtané: l’equip de govern de Montgat va repartir un lliri a cadascun dels participants perquè el posessin amb els seus familiars i propers.

 

 

El nou tanatori està situat just al costat del cementiri de Montgat. Un espai amb molta llum ja que és gairebé transparent. Les sales d’aquest tenen unes cristalleres que permeten veure l’interior des de fora. El tanatori disposa d’una sala de cerimònies i dues de vetlla. Just a l’entrada del tanatori i entre les dues sales hi ha una escultura, l’‘Abraçada’, que “acull” a tots aquells que hi entren, explica l’alcaldessa.

L’empresa encarregada de la construcció del nou tanatori i de les reformes del cementiri ha estat Pompes Fúnebres de Badalona, que va començar amb la construcció i remodelació fa un any. Aquesta empresa serà l’encarregada del manteniment del cementiri i dels serveis d’aquest i del tanatori.

La majoria de persones que han assistit a la presentació agraeixen que Montgat disposi d’un tanatori.

 

El cementiri també ha estat reformat per de millorar els accessos, les teulades i el manteniment explica Funtané.

 

El cementiri ara compta amb rampes adaptades, d’una zona enjardinada amb diferents nivells, nous mòduls de nínxols i una nova zona de columbaris.

Alguns dels participants comenten que falten millores a fer com baranes. Ara bé, la majoria estan contents amb les reformes realitzades i agraeixen que hi hagi rampes i baranes.

 

 

Aquest dilluns, el tanatori obrirà les portes. Els veïns de Tiana i Montgat ja no s’hauran de desplaçar a altres municipis, com Badalona, per a acomiadar als seus familiars i propers.