Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Primeres pistes del Tiana Negra

Tot i que encara queden mesos, ja comença a preparar-se un dels actes destacats del festival de novel·la negra del poble. El Tiana Negra d’aquest 2015 celebrarà la segona edició del Premi Memorial Agustí Vehí. Els escriptors ja poden presentar els seus textos, d’entre 125 i 280 pàgines. Hi ha temps fins el proper 15 de desembre. Poden optar al premi les novel·les originals escrites en llengua catalana que s’adscriguin al gènere negre. La millor obra obtindrà un total de 2.000 euros i serà publicada a través de l’editorial Al Revés a la col·lecció Crims.cat.

tiana negra

El jurat d’aquest premi estarà format pels escriptors Àlex Martín, Lluís Llort i pel propi director del festival, Sebastià Bennasar.

 

Què és el premi Agustí Vehí?

El premi Agustí Vehí és el resultat d’un concurs que organitzen L’Associació en Negre amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tiana i l’editorial Alrevés. Aquesta va ser una de les grans novetats del Tiana Negra del 2014, que va inaugurar la primera edició del Premi. Es tracta d’un homenatge a aquest escriptor que va morir l’any 2013. Vehí va compaginar la seva tasca professional com a sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres amb la recerca i la docència universitària. L’escriptor va escriure diverses novel·les negres, ambientades a l’Empordà, a més d’altres llibres d’història moderna i divulgació. Destaquen obres com “Abans del silenci” o “Quan la nit mata el dia”.

 

El Premi del 2014

Aquest 2014, el Premi Memorial Agustí Vehí es va convertir en un doble homenatge a l’escriptor. La novel·la guanyadora va ser “La sang és més dolça que la mel”, de Josep Torrent. L’argument d’aquest llibre gira al voltant del museu Dalí, a Figueres, la ciutat de Vehí. En la història apareixen els Mossos d’Esquadra i, també, els policies locals. Tots dos escriptors compartien una gran amistat.

 

A finals de gener, torna

 El festival de novel·la negra farà tres anys aquest 2015. Està previst que la tercera edició se celebri a finals de gener. Podria ser durant l’últim cap de setmana d’aquest mes.

 

Consulta les bases del II Premi Memorial Agustí Vehí: clica aquí