Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pujol: “les càmeres de seguretat no són la vareta màgica que soluciona els robatoris, però ajuden”

L’alcaldessa,Ester Pujol no creu que les 22 càmeres de seguretat que s’estan intal.lant al poble “siguin una solució definitiva” contra els robatoris al poble, però creu que ajuden a millorar-ne la seguretat:

 

Ester Pujol ha explicat també els detalls de la reunió sobre seguretat que s’ha fet aquest dimecres a Mataró. Els alcaldes i alcaldesses del Maresme hi han demanar a Interior propostes concretes i no tant dades sobre seguretat i robatoris.

Aspecte del consell extraordinari de  seguretat, aquest dimecres. Foto: El Nacional
Aspecte del consell extraordinari de seguretat, aquest dimecres. Foto: El Nacional

Pujol ha estat una de les autoritats locals presents a la reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes del Maresme. L’ha presidit el conseller d’Interior, Jordi Jané, i hi han participat representants d’una trentena de municipis.

A la trobada, els alcaldes i alcaldesses han volgut fer arribar a les autoritats policials i d’Interior sentiments del veïnat, com l’angoixa i la inseguretat que senten davant les onades de robatoris. Ester Pujol:

 

A més, el que ha quedat palès a la reunió, subratlla Pujol, és que en matèria de seguretat “calen més recursos i canvis, tant del model de Policia com del sistema judicial”.

 

L’alcaldessa creu que, a la reunió, ha quedat ben clar que no és correcte parlar de les dades de seguretat globalment, sense detallar-les per zones. I és que les estadístiques ho deixen clar: hi ha molts més robatoris als municipis de Mataró en avall que al nord del Maresme. En aquest sentit, hi ha hagut propostes concretes:

 

Al Consell de Seguretat d’aquest dimecres s’ha anunciat que s’han enviat cartes al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demanant-li canvis als procediments penals que frenin, almenys en part, la sortida en llibertat al cap de pocs dies de persones detingudes per robatori. També s’hi han fet propostes perquè diverses Policies Locals puguin treballar conjuntament:

 

Una altra proposta feta a la reunió extraordinària ha estat que els ajuntaments es puguin presentar com a acusació particular contra reincidents per robatori al seu municipi.

El conseller Jané ha agraït la presència d’alcaldes, alcaldesses, regidors de seguretat i responsables de les policies de tots els municipis del Maresme. Ha posat en valor la tasca conjunta de Mossos d’Esquadra i Policies Locals a tota la comarca.