Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Projecten construir una gran escola de surf al Pla de Montgat

El Pla de Montgat podria acollir una escola de surf 48.500 m2. Aquest dijous es presenta el projecte, a les 19h, a la sala Pau Casals de la biblioteca pública de Montgat. La nova instal.lació tindria una llacuna de 15.000 m3 amb 1 metre de profunditat, un espai educatiu per l’estudi del medi marí, botigues i zona de restauració.

Tot plegat ho ha ideat la Fundació Montcelimar, que depèn de la Universitat de Barcelona (UB) i de la qual en forma part l’Ajuntament de Montgat.

L’escola s’ubicaria a l’espai delimitat per l’escola Hamelin-Laie al nord, per la Nacional II al sud, pel carrer Carmen Amaya a l’oest i per l’enllaç a la C-32 a l’est. A la presentació d’avui també hi seran presents els responsables de Wavegarden BCN, l’empresa que gestionaria el complex després d’haver guanyat el concurs d’adjudicació de la fundació, informa el setmanari Línia Nord.

La intenció de la Fundació Montcelimar és llogar els terrenys  a l’empresa Wavegarden, que executaria el projecte, per un termini de 40 anys. Estava previst que l’arrendament comencés aquest 1 d’agost però l’ajornament del procés de licitació pot fer variar la data.

Sigui com sigui, ara tot depèn de l’Ajuntament de Montgat. El govern municipal encara no ha lliurat les llicències d’activitats i construcció necessàries per desenvolupar el projecte i la decisió l’haurà d’aprovar el ple municipal. En declaracions a Línia Nord, l’alcaldessa Rosa Funtané assegura que donaran llum verda al macroequipament si poden assegurar que no suposarà “cap molèstia” pels veïns. “No volem repetir els errors comesos en altres equipaments lúdics”, diu Funtané, que admet que veu el projecte amb “bons ulls”. “Generarà llocs de feina i atraurà el turisme esportiu”, argumenta.

L’escola oferiria classes amb material propi o llogat, acolliria campionats oficials i incorporaria una llacuna de 15.000 m3 d’aigua amb una màquina generadora d’onades. L’entrada a la llacuna seria de pagament, mentre que l’accés a la botiga i als restaurants que també hi ha projectats al recinte seria lliure. El lloguer que Wavegarden pagaria a la fundació Montcelimar seria de 100.000 euros el primer any i de 160.000 a partir del segon.

La versió del projecte que es presentarà avui als veïns serà pràcticament la definitiva en la majoria de les àrees del recinte,  explica Funtané. L’alcaldessa assegura que el projecte no danyaria el corredor biològic del Pla de Montgat però diverses associacions ecologistes ja van criticar el 2013 la construcció del Pàdel Montgat, molt a prop d’on es construiria l’escola de surf.