Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Queda inaugurada l’exposició sobre Lola Anglada

Aquest dissabte al matí s’ha donat per inaugurada l’exposició a cel obert sobre Lola Anglada. Tot i que fa dies que els tianencs la poden visitar si passen pels jardins de la Biblioteca, no ha estat fins ara que se n’ha fet la inauguració oficial.

Els exteriors de Can Baratau acullen aquesta exposició
L’exposició als jardins de Can Baratau

L’objectiu de la trobada era doble. D’una banda, reivindicar la figura de l’artista polifacètica i lluitadora política Lola Anglada amb una original exposició a l’aire lliure. D’altra banda, es volia donar a conèixer la biografia de Lola Anglada basada en les seves memòries, i escrita per Teresa Sanz i Núria Rius. L’obra, titulada “Lola Anglada, memòries 1892 – 1984”, es va publicar l’estiu passat i és un recull de la trajectòria cultural i política de l’artista. Així han viscut les dues biògrafes la jornada d’aquest dissabte:

 

La sala d’actes de Can Baratau era plena de gom a gom. Des de curiosos i amants de l’art a algunes de les cares polítiques més conegudes del poble. Entre elles, l’alcaldessa Ester Pujol i Núria Blasco, regidora de cultura de l’Ajuntament, que n’ha fet una molt bona valoració:

 

DSC_0133

En un acte tant emotiu i important pel poble no hi podia faltar la tianenca Montserrat Carrió, que recent complerts els 90 anys, ha estat una figura clau en el que avui se sap de Lola Anglada.

DSC_0137

I és que l’exposició, cedida temportalment per la Diputació de Barcelona, “és una mostra de Lola Anglada en estat pur”. Un petit museu a l’aire lliure, innovador i diferent, que s’allunya del que fins ara enteníem com a “exposició de vida i obra”. Ens ho explica Rosa Serra, coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona:

 

L’exposició va ser mostrada per primer cop el maig del 2015, a l’Escola Industrial de Barcelona, un emplaçament obert similar al del poble. Tiana és, per tant, la segona parada de la mostra, de la qual podrem gaudir fins el mes de juny. El viatge seguirà per Sitges, on hi haurà, a més a més, una exposició de les nines de Lola Anglada.