Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Queda’t i descobreix la història del poble

1-filled-xl

Herois republicans i tianencs

No és 14 d’abril. No celebrem el dia de la República. Però Tiana és així. I és que el poble escalfa motors per retre homenatge als alcaldes republicans que van haver d’exiliar-se durant la Guerra Civil. Simó i Notó, Garriga i l’alcalde Rosselló són els noms protagonistes d’aquesta celebració que començarà divendres i que tindrà lloc al Casal del poble.

Tot començarà amb la inauguració de l’exposició “La Maternitat d’Elna“. Es tracta d’una exposició fotogràfica on es recupera un dels temes més apassionants de l’exili; la maternitat. Hi veureu testimonis visuals de la maternitat d’Elna, el lloc on van néixer 597 fills de dones exiliades.

Però això no és tot. No us podeu perdre la presentació i pre-estrena del documental ‘Els oblidats de la línia Maginot’. Un relat històric dirigit pel periodista tinanenc Enric Canals que de ben segur ens aproparà a la realitat hitleriana que van viure molts exiliats durant la Segona Guerra Mundial.

Però mai cap acte acaba bé si no és amb un bon àpat i a Tiana no podíem ser menys. A les 21h hi haurà un sopar al mateix Casal on, amb reserva prèvia, podreu aprofitar per comentar els actes d’Homenatge amb tots aquells interessats en la història contemporània del país i, més concretament, de Tiana.

 

Lloc: Casal de Tiana, Avda/Isaac Albéniz, 8-10

Dia: divendres

Hora: 19h

 

2-filled-xl

Avís important a pares i mares

Els conflictes entre pares i fills són presents en el dia a dia de moltes famílies. Que si no vull fer els deures, que si no m’agrada aquest sopar, que si no vull anar a dormir… Trobaríem infinitat de motius per afirmar que, sovint, ‘convivència’ i ‘harmonia’ són dues paraules que no lliguen massa quan parlem de pares i fills. Doncs pares i mares estressats, farts de les discussions que no tenen fi, pot ser que el grup Criansana us doni la solució a tots aquests problemes. Dissabte a les 11h, la Biblioteca Can Baratau oferirà una xerrada on es parlarà de disciplina positiva, és a dir, on es donaran recursos per educar amb la dosi adequada de respecte i la dosi adequada d’amor.

emocionesparaimprimir2

Lloc: Biblioteca Can Baratau, c/Lola Anglada, 10

Dia: dissabte

Hora: 11h

 

3-filled-xl

Llegir ens dóna vida

Com sabeu, la Biblioteca Can Baratau és totalment partidària d’infondre l’amor per la lectura als més petits i fer que el mantiguin els més grans. Seguint aquest objectiu, no es cansa de proposar activitats per a totes les edats. Aquesta setmana tenim de tot. Atenció els més lectors de Tiana perquè n’hi ha per a tots.

El Club de lectura

Seguint amb l’estil de novel·la negra que tant va triumfar el cap de setmana passat, aquest divendres parlarem del llibre ‘El Franctirador’, d’Albert Pijuan. Ens situarem a la Polònia postcomunista i perseguirem un franctirador. Preparats per submergir-vos en una història negra? Serà divendres a les 19h.

El_franctirador

El Club dels Culdolla

Pels lectors més joves del poble us proposem, de nou, el Club dels Culdolla. Un grup d’amics que, a més d’aprendre llegint, descobrireu que la lectura pot anar molt més enllà. Aquest cop us convertireu en petits detectius, en honor a les històries de novel·la negra. Preparats per buscar pistes amagades per la Biblioteca? Serà divendres a les 17h.  

boy-detective-with-magnifying-glass

L’Hora del Conte

Pot ser que els més petits del poble dominin les matemàtiques. També pot ser que els costin molt. Bé, tan uns com altres podreu gaudir del conte d’aquesta setmana. És un conte matemàtic, un conte on aprendreu a jugar amb números. Perquè, ¿qui diu que números i lletres no poden donar-se la mà? La Mariona Fradera us hi espera el dijous a les 17.30h. 

sassy-apliques-letras-y-numeros-aprende-en-hora-del-bano-1822-MLV2574453143_042012-O