Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Queda’t: ‘Per Tots Sants castanyes i cargols amb banyes’ i… ¡Halloween!

“Per Tots Sants castanyes i cargols amb banyes”. El refrany popular català ho deixa ben clar, aquest cap de setmana les castanyes i la pluja han de ser els grans protagonistes. Com que el fred i la pluja sembla que es faran esperar aquest any, La Local us anima a menjar moltes castanyes i, ja que hi som, panellets. I és que ja és aquí la gran festa de la tardor, la Castanyada. Tot i que alguns prefereixen adoptar-ne la versió americana; el Halloween. Aquella nit de monstres, bruixes i carabasses vivents. La nit dels caramels i els morts vivents. Quina por, no? Tiana és un poble català però vol apropar-se, també, a la tradició americana. Us hi atrevireu? Estigueu atents a les activitats que hi ha preparades i no us en perdeu ni una!

 

1-filled-xl

Castanyada Popular i Expedient: 089

Tiana és un poble modern. Aquest any celebrem la Castanyada Popular i Halloween de la manera més divertida, original i terrorífica.

La nit de la Castanyada, és a dir, el divendres 31 d’octubre, no pot faltar ningú al Parc de l’Antic Camp de Futbol. Allà hi tindrà lloc el Kastainenfest que comptarà amb un sopar popular. Serà molt original; podeu portar-vos el sopar de casa o bé fer-lo al Parc amb les brases que l’Ajuntament montarà. Pels més mandrosos, es vendran entrepans de botifarra a preus populars. Durant el sopar podreu gaudir del concert de El Rumbo, a càrrec de Tubbis Bar. També hi haurà cervesa artesana.  El plat fort serà els Rumb al Bar que serà des de les 00 fins a les 02h. La festa posarà el seu punt i final amb la música de DJ Aitor. Tota aquesta festa l’organitzen els Descorxats conjuntament amb el Punt d’informació Juvenil de Tiana.

castanyes6

D’altra banda, aquest any Tiana té preparat un passatge del terror que sembrarà el pànic al poble. L’Agrupació Artística del Casal espera els més valents del poble per passar aquest túnel del terror únic i celebrat per primer cop a Tiana. I és que l’Agrupació obre les portes del teatre per oferir-vos més de 200 metres de recorregut tenebrós protagonitzat per més de cent actors. Demostreu que no hi ha por, que els tianencs som valents i que ens atrevim amb tot. Fins i tot amb les tradicions pròpies de l’altra punta del món.

La obertura de taquilles serà a les 20.30h i el preu de l’entrada serà de 5€.

vector-lindo-halloween-ilustracion_53-15081

Lloc: Sala Albéniz del Casal de Tiana, Av./Isaac Albéniz, 8-10

Dia: Divendres i dissabte

Hora: 21h

 

2-filled-xl

Els més grans s’ho valen

El 30 d’octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran. És per això que la Llar de Persones Grans vol fer festiu aquest dia amb un dinar a les 14h i un ball de castanyada animat pel conjunt musical “Quin ritme”. L’acte vol reivindicar els drets i les llibertats de les persones grans. Ells són els nostres millors referents i exemples, els que ens transmeten històries i experiència. Mereixen molt més que un dia Internacional.

gent gran

Pels socis, el preu serà de 10€ mentre que pels que no ho són, costarà 15€.

 

Lloc: Pati de La Catequística

Dia: dijous

Hora: 14h

 

3-filled-xl

Històries marineres

Ferran Vallespinós, exalcalde de Tiana, i Juan Felipe Ruiz volen compartir amb el poble la seva aventura de creuar l’Atlàntic en un veler de 40 peus. Per ells, tot un repte que va fer-se real el passat mes de gener. Segons els protagonistes, “una aventura marinera en el millor moment de la vida”. Si voleu saber de primera mà com l’han viscut, aneu a la Sala d’Exposicions del Casal. El dia 30 d’octubre a les 19.30h, Vallespinós i Ruiz faran una conferència on ens ho explicaran tot. Pels amants del mar, no hi ha pla millor.

 

Lloc: Sala d’Exposicions del Casal de Tiana, Av./Isaac Albéniz, 8-10

Dia: dijous

Hora: 19.30h

 

4-filled-xl

Adolescència i paternitat

Cada dia tens discussions amb els teus fills adolescents? No saps com tractar-los i s’enfaden sovint? Notes que tenen inseguretats? Si tens resposta a aquestes preguntes, compleixes amb el perfil per anar a la xerrada que farà Miriam Esquivel, psicòloga i coach experta en Teràpia Breu Estratègica. Es titula “L’autoestima a l’adolescència” i et donarà les claus per entendre als adolescents i aprendre a tractar-hi.

 

Lloc: Casal de Joves, Escorxador de Tiana. c/Josep París, 12

Dia: dijous

Hora: 18h

 

5-filled-xl

Llegim i viatgem amb els contes

Una setmana més, la Biblioteca Can Baratau proposa activitats culturals per a la gent del poble. La Local en vol destacar dues.

En primer lloc el Club de Lectura, on es comentarà l’obra d’un autor centreuropeu, Miklós Bánffy. Es parlarà d’un dels seus llibres que componen la trilogia Transilvània que explica el difícil equilibri i les convulsions que va viure la monarquia austrohongaresa a pincipis del segle XX. Serà a les 19h.

banffy

En segon lloc, la famosa Hora del Conte. Com no podia ser menys, aquesta setmana Núria Cruz ens explicarà “El Conte de la Castanyera”. Per empapar-nos de tradició i descobrir històries que ens fan conèixer millor la societat on vivim. Serà a les 17.30h.

castanyera

 

Lloc: Biblioteca Can Baratau, c/Lola Anglada, 10

Dia: dijous

Hora: 17.30h i 19h