Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Queda’t: Que la Setmana Santa al poble no sigui una penitència

1-filled-xl
Tiana Mística 

cartoixa

Tiana és un poble amb una llarga tradició religiosa. Església, ermita, convents i capelles, formen una teranyina mística de la que en surten diverses passejades. Si feu tota la teranyina d’una tirada i a peu us haureu guanyat el cel. Us proposem 4 petites rutes. Les podeu fer a peu, en bicicleta, o fins i tot, els més mandrosos, podeu fer alguns trams en cotxe o moto.

Clica aquí i vés a les rutes.

– De la Vida a la Mort

– El triangle de les Bermudes

– Passar el rosari a casa

– La vall del silenci

 

2-filled-xl

Aplec de l’Alegria

No hi ha tianenc que no conegui l’Aplec de la Mare de Déu de l’Alegria. I és que, pel poble, la tradició té un gran esperit de Festa Major. L’acte va més enllà de la celebració del rosari, la missa, la benedicció de les coques i la ballada de sardanes. És dia de retrobament per molts tianencs i montgatins, pels que van haver de marxar del poble i per tots aquells que són nouvinguts. Joves i grans, coneguts i amics, es retroben en un lloc natural i encisador. Una Ermita que, anys enrere, havia estat compartida pels dos municipis. Des de fa més d’un centenari, l’Aplec és la oportunitat ideal per lluir les primeres samarretes de màniga curta i assaborir els primers gelats de l’any. No és gens agoserat, doncs, afirmar que l’Aplec representa un dia de relacions socials molt important per Tiana i que és una costum arrelada i estimada pel poble.

 

 

Programa de l’Aplec:

10’45h: Rosari i ofrena floral

11h: Misa cantada

12h: Benedicció de les coques i sardanes amb la cobla Iluro.

 

A l’aplec a peu

El dia de l’Aplec no hi poden pujar cotxes a l’ermita. Us recomanem anar-hi a peu. Des del centre del poble amb 20 minuts sou a dalt.

A l’aplec en bus

També hi ha servei d’autobusos des de les 9h fins les 14’30h. Surten des de la plaça Jordana i paren a les parades del B-29. Sortiu amb temps, però, que sempre van plens.

 

 

3-filled-xl
Santa Agenda 

A Tiana no hi ha processons, però si que hi ha els actes religiosos que marca el calendari de Setmana Santa. Es fan entre dijous i dissabte a la Parròquia de Sant Cebrià.

parroquia_interior

 

Dijous Sant: 20h. Missa del Sant Sopar i trasllat del Santíssim.

Divendres Sant: 10h. Viacrucis.

18’30h. Litúrgia de la Passió.

Dissabte de Glòria: 22h. Vetlla de Pàsqua i missa de Glòria.

 

4-filled-xl
Corrent, corrent

ELI TORRUELLA RUNNER

 

Si el temps acompanya, podeu fer una mica d’esport aprofitant l’entorn natural del poble. Us proposem dues rutes de dificultats diferents. Podeu anar fins el Rocar o fer un circuït més llarg per la comarca. Si us ve de gust fer les rutes passejant, us recomanem emportar-vos el dinar i passar el dia en plena natua. Calceu-vos les sabatilles d’esport i a córrer!

Clica aquí per veure les dues rutes

 

5-filled-xl

Tiana republicana

DSC07922

El dilluns 14 d’abril l’Ajuntament farà, un any més, la Ofrena Floral als Alcaldes Republicans. Eduard Simó, Marcel·lí Garriga i Josep Rosselló són els tres alcaldes tianencs i republicans que, per motius polítics, van haver d’exiliar-se a França durant la Guerra Civil. L’acte, conmemoratiu, reclama el reconeixement institucional que es mereixen. Es celebrarà a partir de les 13h a la Sala de Plens del consistori i anirà acompanyat d’un dinar al Restaurant El Casal. El dinar serà a partir de les 13.30h.

 

Tiana té una gran oferta gastronòmica. Cuina catalana i els productes del Maresme prenen forma en les cartes dels restaurants del poble. Aquí hi trobaràs la guia per quedar-te a dinar o sopar aquests dies de Setmana Santa a Tiana.

Guia de restaurants