Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Qui ha dit que l’estalvi no pot ser divertit?

Amb motiu de la Setmana de l’Energia Sostenible, que se celebra la setmana vinent en tot l’àmbit europeu, la Biblioteca Can Baratau i l’Ajuntament de Tiana han decidit engegar un joc de pistes amb codis QR.

Ja és el segon any que s’organitza aquest joc i el seu funcionament és molt senzill: els veïns que vulguin participar han d’inscriure’s al web pistesqrtiana.blogspot.com.es i localitzar els 10 codis que estan amagats a la biblioteca amb el seu smartphone. Cada un d’ells amaga darrera un consell d’estalvi energètic, però també una paraula.

Un dels codis QR amagats a la biblioteca.
Un dels codis QR amagats a la biblioteca.

Una vegada es tenen les deu paraules s’ha de construir una frase. L’any passat la frase escollida va ser la següent: “Sigues el canvi que vols veure al món”, de Mahadma Ghandi. Segons una de les directores de la biblioteca, Marta Quer, ells han decidit col·laborar perquè una de les seves funcions es participar amb la resta d’entitats del municipi i perquè la iniciativa també pot fomentar la lectura.

 

Quan es llegeix el codi apareixen el consell i la paraula de la frase.
Quan es llegeix el codi apareixen el consell i la paraula.

L’any passat van participar una quinzena de persones, una xifra que ja s’ha superat amb les inscripcions que s’han fet fins ara. Al joc de pistes es pot participar entre el 16 i el 27 de juny. A més, el guanyador del sorteig que es farà entre els que hagin encertat la frase s’emportarà una motxilla amb plaques solars CACTUS.