Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Protegir el verd davant la calor

Els preparatius per l’estiu ja han començat i la prevenció i extinció d’incendis és un dels aspectes que s’han de tenir més en compte quan arriba la calor. Especialment, en una comarca com la del Maresme, on un 53% del territori està ocupat per vegetació.

A Tiana, de fet, el 75% de la superfície és forestal. La coneguda com a “corona verda”. Per això, és necessari actualitzar anualment el pla de prevenció d’incendis del poble i establir una coordinació amb el Consell Comarcal i la Diputació. El regidor de medi ambient, Héctor González, afirma que renovar-se cada estiu és molt important.

 

A l’àmbit municipal, fa mesos que es va aplicar la prohibició d’encendre foc entre el 15 de març i el 15 d’octubre. A més, durant aquest mes s’està començant a desplegar un ampli dispositiu per minimitzar els efectes de possibles incendis. Des de l’1 de juny fins a l’11 de setembre, Tiana comptarà amb un punt de guaita que s’afegirà als de Badalona, Santa Coloma i Montacada i Reixac. També es disposarà d’un cotxe cuba que, segons el regidor de medi ambient, extingirà de manera immediata qualsevol foc en quant vegi la primera columna de fum.

Finalment, s’han engegat campanyes de prevenció per netejar els boscos abans que comenci l’època de més calor. Una neteja que, segons Héctor González, també ha generat ocupació.

 

El regidor de medi ambient assegura que, amb totes aquestes mesures, el poble està preparat per l’estiu. Tot i així, alerta que sempre s’ha d’estar atent perquè els incendis són imprevisibles. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Tiana també es demana als vilatans que retirin les branques i restes vegetals seques que puguin tenir als seus terrenys.