Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Rajoy, Hollande i Merkel es comprometen a identificar les víctimes

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la canceller alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Françoise Hollandre, han comparegut aquest dimecres a la tarda des de la localitat de Syne-les-Alpes per comprometre’s a “treballar junts” per aconseguir identificar a les víctimes i poder investigar per esbrinar, al més viat possible, les causes de l’accident. Rajoy, que ha traslladat a tothom el condol també en nom del president de la Generalitat, Artur Mas, ha garantit que els executius espanyol, francès i alemany estaran “a l’alçada de les circumstàncies en un moment tan complex com aquest”. Rajoy ha volgut remarcar que la intenció dels tres governs estatals és “identificar a les víctimes i repatriar-les en les millors condicions possibles”. Un dels passatgers que hi va perdre la vida és veí de Tiana.

 

De la seva banda, Merkel ha agraït en nom dels alemanys la solidaritat del poble francès, des de les seves institucions fins als serveis de rescat i els ciutadans de l’Alta Provença, que s’han bolcat a ajudar en tot el que ha estat al seu abast.

 

Artur Mas també visita el lloc del sinistre

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha explicat que la visita al lloc de l’accident de l’avió de Germanwings serveix per fer-se càrrec de com està la situació, però sobretot per donar “un senyal de respecte” a les víctimes i als seus familiars. Mas ha esplicat que ell no ha pogut sobrevolar la zona però els que ho han pogut fer li han dit que caldrà “un cert temps” per recollir i identificar les restes a causa de les dificultats del terreny.

 

El president català ha reconegut que el fet que hi hagi tants catalans entre les víctimes “colpeix molt i és molt dur”. “I no només de casa nostra, sinó la resta que han sigut víctimes”, ha afegit.