Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Revifalla al mercat immobiliari de Tiana

La venda i, especialment, el lloguer de pisos al poble ha revifat durant l’últim any i mig. Això és, almenys, el que coincideixen a dir experts en el sector immobiliari que treballen a Tiana.

Josep Salvatierra, expert immobiliari ja jubilat, ha treballat 33 anys a Finques Tiana. Des d’aquest privilegiat obervatori ha pogut seguir el moviment de compra, venda i lloguer d’habitatges al poble. Explica que a la seva immobiliària sí que han notat una “forta pujada” de la demanda de lloguer. En canvi, un augment de la compra-venda, afirma Salvatierra, “encara no s’ha notat” tot i que, matisa, “nosaltres tampoc tenim molta demanda”. Aquest expert assegura que, durant l’últim any, Tiana ha passat de tenir molta oferta de lloguer i poca demanda a trobar-se en la situació contrària: ara hi ha pocs pisos de lloguer per sota dels mil euros i molta més gent que en vol llogar. Josep Salvatierra:

 

Del 2008 al 2012, explica Josep Salvatierra, amb l’arribada de la crisi i la pèrdua de nivell adquisitiu de la gent, el preu del lloguer a Tiana va anar baixant. Fa tres anys, aquesta tendència a la baixa es va estabilitzar. Ho expliquen Josep i Georgina Salvatierra, experta en aquest tema:

 

Una dada curiosa: Salvatierra assegura que el procés independentista en què es troba Catalunya afecta, negativament, a l’hora de comprar pisos:

 

Una de les promocions de pisos que s'estan venent a Tiana
Una de les promocions de pisos que s’estan venent a Tiana

Repunt en la compra de pisos

Miguel Ángel Espinosa, promotor d’un grup de pisos ecoeficients que s’està venent a Tiana, assegura que “els darrers dos anys hem vist un canvi de tendència en la compra de pisos”. Una tendència, assegura, que li permet afirmar que els pitjors anys de la crisi, pel que fa a venda de pisos, ja han quedat enrera:

 

“Tot i això”, explica Espinosa, “les vendes costen. Però es va fent perquè el canvi de tendència s’ha vist clar”, apunta. Tot plegat fa que hi hagi més condicions per tornar a construir i vendre pisos a Tiana:

 

Sostenibilitat, estalvi i eficència energètiques són les bases de la promoció que comercialitza Miguel Ángel Espinosa, que explica que els preus tampoc són els que havien estat fins el 2008:

 

Pel que fa al perfil de comprador, Aquest promotor immobiliari assegura que ja no són persones que compren per invertir sinó “famílies o parelles de persones grans, ja sense els fills a casa”. I tots, per ara, són de Tiana o la rodalia, assenyala.