Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Montgat posarà més càmeres de vigilància davant l’augment de robatoris

Montgat augmentarà el nombre de càmeres de vigilància als carrers, ha explicat a La Local l’alcaldessa d’aquell municipi, Rosa Funtané, que ha afegit que, ara mateix, el cap de la Policia Local està fent un estudi per determinar la quantitat, el lloc i el tipus de càmeres de vigilància que cal instal.lar al poble. En tot cas, ha avançat Funtané, n’hi haurà de lectura de matrícules i també d’altres tipus:

 

Si fa uns mesos hi va haver un fort augment de robatoris a Tiana, els primers mesos del 2017 ha estat Montgat qui ha patit nombrosos delictes d’aquest tipus, tant a cases particulars com a d’altres edificis. El més espectacular, sens dubte, va ser el robatori de 75 ordinadors de l’escola pública Marina, una nit de mitjans de febrer.

Les zones on hi ha hagut el repunt de robatoris, ha explicat l’alcaldessa, han estat el Pla de Montgat, el Turó del Mar i el Camí del Mig d’Alella. Totes tres zones fan frontera amb Tiana. Rosa Funtané no amaga la seva preocupació per tots aquests robatoris:

 

Funtané -mestra de professió- confia que l’assegurança de l’escola pugui cobrir aquest macro-robatori a l’escola

Precisament, la setmana passada, les alcaldesses de Tiana i Montgat es van reunir amb el cap de la Policia Local de Tiana per coordinar operacions i prendre decisions conjuntament, en matèria de seguretat a tots dos municipis. Una d’aquestes és l’activació de la Xarxa Rescat -dissenyada perquè s’hi coordinin les policies locals- a nivell del Baix Maresme. La proposta ha tingut ja la ràpida adhesió de la majoria dels municipis d’aquesta àrea.

Dolguts per la sortida del PSC

Sobre la recent sortida dels dos regidors del PSC de l’equip de govern municipal, Rosa Funtané ha dit que “ho lamenten molt” i que els és “molt difícil” poder entendre per què ho han fet:

 

 

L’alcaldessa no descarta altres pactes amb alguna de les forces de govern que ara són a l’oposició (Més, PDCat i Ciutadans). Malgrat tot, ha volgut deixar ben clar que segueix tenint “la mà estesa” cap als regidors del PSC.

Per Sant Jordi, inauguració de la Plaça de la Vila

Finalment, després de diversos endarreriments de l’empresa constructora, la Plaça de la Vila de Montgat estarà acabada i serà inaugurada el dia de Sant Jordi. Rosa Funtané remarca, però, que no serà una inauguració sinó un acte de lliurament al poble de la Plaça arranjada. Un acte en què hi haurà alguna sorpresa que l’alcaldessa encara no pot desvetllar:

 

Aquesta setmana ja s’ha començat a pintar la façana de l’Ajuntament, una tasca que trigarà força dies, apunta l’alcaldessa. A la Plaça, gairebé acabada, hi falta instal.lar bancs i algun altre detall de mobiliari urbà.