Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

RUIDO celebra 10 anys de fotografia crítica a Tiana

Són fotògrafs, periodistes i dissenyadors. Expliquen que fa 10 anys que fan soroll i que ho volen celebrar amb una exposició. Ells són RUIDO, una organització que vol fer arribar les seves crítiques a través de la imatge. I així ho fan aquí, a Tiana. L’exposició amb la qual celebren aquest aniversari “10 años haciendo RUIDO”, després de passar per la Universitat de Barcelona, ha arribat al Casal. Un dels seus integrants, Pau Coll, és tianenc. És la tercera vegada que aquest fotògraf documentalista mostra la seva feina al poble.

 

El cartell de l'exposició
El cartell de l’exposició

Aquesta exposició és un viatge per moltes històries que han anat trobant i presentant al llarg d’aquesta dècada. Hi podrem veure alguns dels seus millors treballs, tots ells sobre els Drets Humans a l’Amèrica Llatina. Ens presentaran “En el camino”, un projecte sobre la migració cap als Estats Units a través de Mèxic, “Orilleros. Peligro de Extinción”, sobre l’assetjament que viu la població argentina als marges del riu Paranà, o “Sala Negra”, una denúncia de la crisi de violència social de Centreamèrica.

 

Tot això es podrà veure fins el proper 7 de novembre a la Sala d’Exposicions del Casal. Tot i que ja està oberta al públic, el dia inaugural serà aquest dissabte 25 d’octubre a les 13h.

 

Què és RUIDO Photo?

RUIDO Photo és una associació sense ànim de lucre que va néixer el 2004 a Barcelona. “Érem una idea, un desig. Un col·lectiu d’estudiants arribats a la fotografia des de llocs ben diversos i enamorats d’aquella vella idea que una imatge pot marcar la diferència. Canviar les coses”, així és com parlen dels seus inicis.

Aquesta organització, en l’actualitat, treballa per la investigació i documentació, la formació i la difusió i, també, les pràctiques de dinamització comunitàries. Tot això centrat en temes de migració, conflictes i violència.

Durant aquests 10 anys han viatjat a països com Mèxic o El Salvador però també han treballat a Espanya i a Catalunya. Han parlat, per exemple, de la contaminació a la ciutat de Huelva o de les presons catalanes.

En aquest moment, els nous reptes de RUIDO passen per una pel·lícula gravada dins la presó de joves de Catalunya i per dos projectes sobre la migració a Los Àngeles i a l’est d’Àfrica.

 

Si vols conèixer RUIDO Photo: clica aquí