Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament es compromet a fer-se càrrec dels viatges dels 7 infants saharauis que vindran a Tiana

L’Ajuntament es farà càrrec, tal com havia acordat verbalment, dels viatges dels infants saharauis que aquest estiu seran acollit per famílies de Tiana Aquest és el compromís expressat públicament, aquest dimarts al ple municipal, tant per l’alcaldessa Ester Pujol, com per la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Blaco. Això vol dir que l’Ajuntament posarà els 3.700 euros que calen perquè els 7 infants que vindran a Tiana aquest estiu puguin viatjar del Sàhara Occidental a Catalunya.

Però no ha estat fàcil arribar fins aquí: les famílies de Tiana que aquest estiu acolliran nens i nenes saharauis han hagut de recórrer al ple municipal per assegurar-se que l’Ajuntament es farà càrrec dels bitllets d’avió dels infants.

L’Àgata és integrant d’una de les famílies d’acollida de Tiana. Així es va expressar aquest dimarts al ple, parlant com a representant d’aquestes 7 famílies acollidores:

 

I és que aquest mateix dimarts al matí, la representant de Huellas del Sáhara -l’associació de Tiana-Montgat que coordina el tema- havia rebut una trucada de l’Ajuntament en què se li comunicava que el consistori només podria aportar “200 o 300 euros” aquest any. Amb molta preocupació -ja que alguns dels infants han d’arribar a final d’aquest mateix mes a Tiana- les famílies han decidit exposar la seva preocupació al torn de preguntes per la ciutadania del ple municipal.

Núria Blasco ha dit que “no en tenia ni idea” d’on ha sortit que l’Ajuntament només donaria 200 o 300 euros. Ha reiterat la intenció de continuar col.laborant econòmicament amb Huellas del Sáhara.

 

L’alcaldessa, per la seva banda, ha assegurat que si és necessari l’any que ve l’Ajuntament incrementarà la partida destinada als viatges dels infants saharauis.

 

Dos dels grups municipals de l’oposició, Junts per Tiana i ERC, han expressat, també al ple de juny, la seva inquietud sobre aquesta qüestió. Escoltem les regidores Cristina Comas, de Junts, i Marta Guàrdia, d’Esquerra:

 

Entre final de juny i començament de juliol, 7 nens i nenes saharauis arribaran a Tiana. 3 de les nenes, la Shaba, la Fatimetu i la Darifa, ja van ser acollides l’estiu passat per famílies del poble.

Les famílies de Tiana i les tres nenes saharauis, a la platja de Montgat l’estiu del 2017