Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Sala Albéniz: retirada la “instal·lació no autoritzada del cablejat”

Les obres d’instal·lació d’un cablejat a la Sala Albéniz han tornat a ser motiu de debat al ple municipal d’aquest dimarts 4 de maig. Aquest cop, perquè s’han dut a terme uns treballs per retirar-lo. De fet, el mateix ple preveia donar compte del decret 224/21 de 20 d’abril, on s’ordenava la retirada “de la instal·lació no autoritzada de cablejat a la Sala Albéniz” per raons d’urgència.

Una retirada, precisament, per la qual Junts per Tiana va preguntar amb l’objectiu de conèixer els motius d’aquesta acció, el cost que havia suposat i si l’assumia l’Ajuntament de Tiana. L’encarregat de respondre-les va ser el regidor Jaume Darbra, que va dir que la retirada s’havia produït perquè les obres es van fer sense autorització expressa de l’Ajuntament i que el cost, d’uns 3.000 euros, l’assumia, d’entrada, el consistori:

 

Abans, el mateix regidor s’havia encarregat de respondre les preguntes que el també regidor Mateu Hernández havia formulat el passat ple d’abril i a les quals no havia pogut donar resposta en aquell moment. En concret, Hernández volia saber si la instal·lació d’aquest sistema de so perjudicava l’edifici. Segons Darbra, la instal·lació en si ni perjudicava ni beneficiava, el problema és com i on s’han fet les obres:

 

Va ser llavors quan Hernández va dir que estaven en total desacord amb la retirada del cablejat que s’havia dut a terme i va assegurar que en una reunió mantinguda el 4 de desembre, deu dies abans de l’inici de la instal·lació d’aquest cablejat, l’alcaldessa i els regidors Albert Sales, Marta Guàrdia, Antonio Sánchez i Gemma Rosés ja sabien la seva intenció de posar els cables i li van donar “una autorització de paraula” per col·locar-los:

 

Una afirmació que la mateixa alcaldessa, Marta Martorell, va desmentir de manera immediata:

 

Salvatierra va considerar “molt revelador” el que havia succeït:

 

A més, va dir que no acabaven d’entendre per què s’havia retirat el cablejat i que ho consideraven “desproporcionat”:

 

Davant d’això, l’alcaldessa va respondre que “li sorprenia el seu desconeixement en relació amb el compliment de la legalitat” i que la retirada d’aquest cablejat era un deure, tenint en compte les circumstàncies de la seva instal·lació: