Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Salut, Música, Art i Esports, els quatre eixos del 8M a Tiana

Tiana celebrarà el Dia de la Dona durant tot el mes de març. L’Ajuntament de Tiana ha unit totes les activitats emmarcades dins del 8M sota un sol programa transversal destinat a “reivindicar, empoderar i cuidar totes les dones”. Ho explica la regidora d’Igualtat, Susanna Capell:

 

Precisament aquest concepte, el d’empoderar, és el que ha escollit la dissenyadora tianenca Marta Bellés per crear la imatge del 8M a Tiana:

 

És per això que, sota el nom “Tiana, nom de dona”, Bellés ha ideat tota una línia gràfica que mostra a dones durant les diferents etapes de la vida i amb inquietuds i maneres de ser diferents:

 

Tal com explica l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, el programa d’actes d’enguany també vol reflectir aquesta diversitat, és per això que està format per quatre eixos dedicats a la Salut, la Música, l’Art i l’Esport:

 

L’activitat que inaugurarà el programa d’activitats serà el Concert de cobla del Dia de la Dona que l’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana ha organitzat per aquest dissabte 4 de març. La Leles explica que, enguany, aquesta cita anual arriba als vint anys de vida:

 

La música anirà a càrrec de la Cobla Ciutat de Girona, que interpretarà peces d’Eduard i Francesc Toldrà i d’Anna Abad, entre altres:

 

PROGRAMA TIANA TOLDRA

L’acte institucional tindrà lloc el mateix 8 de març a Can Riera, a les set de la tarda, i estarà centrat en la dona i l’esport. És per aquest motiu que la lectura del manifest anirà a càrrec dels equips femenins del CCE Tiana i, posteriorment, es farà una taula rodona, moderada per la periodista esportiva Núria Casas, amb professionals d’elit de l’esport femení.

Un dia després, el 9 de març, començarà el cicle de xerrades sobre la premenopausa i la menopausa que es farà, també, els dies 15, 22 i 29 de març a Can Riera. Les inscripcions i el servei de canguratge s’han de gestionar a través de tiana.igualtat@tiana.cat.

Per últim, el divendres 10 de març a les set s’inaugurarà a la Sala d’Exposicions del Casal l’exposició homenatge a Isabel Fors Galí, l’artista plàstica tianenca. Es podrà visitar fins al dia 19.