Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Sant Bru omple la Cartoixa de Montalegre

L’interès per veure l’interior de la Cartoixa de Montalegre continua més viu que mai. Aquest edifici només s’obre al públic masculí dues vegades l’any i aquest 6 d’octubre ha estat una d’aquestes dates excepcionals amb motiu de la festivitat de Sant Bru, fundador de l’ordre cartoixana i patró de la Cartoixa.

Per aquest motiu, la jornada de portes obertes ha comptat amb un centenar d’assistents que han volgut gaudir d’aquesta oportunitat exclusiva, participant a la missa que s’ha celebrat a les nou del matí i a la visita que s’ha fet just després. Segons el secretari dels Amics de la Cartoixa, Enric Ricart, la celebració no ha tingut res a envejar respecte a altres anys, tot i haver caigut en dia feiner.

 

Segons Ricart, aquesta gran afluència es deu bàsicament a la curiositat que tenen els veïns per conèixer un espai que habitualment està tancat. Un interès que no es desperta només entre els tianencs.

 

L’èxit d’assistència ha provocat que els cartoixans s’estiguin plantejant obrir la Cartoixa en una altra ocasió. De cara a l’any vinent, amb motiu dels 600 anys de la seva construcció, es té la intenció d’obrir les portes durant el mes de setembre amb una visita de caire més arquitectònic que religiós.

A més, la celebració d’aquesta festivitat no s’ha quedat dintre les parets de la Cartoixa de Montalegre. Com cada any, el veïns del carrer de Sant Bru han organitzat una sèrie d’activitats per celebrar aquesta data tan especial per ells. Els actes han començat a dos quarts de sis de la tarda amb el res del rosari i, després de diferents activitats literàries i musicals, han acabat amb una rifa que li ha afegit un to més festiu.