Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Sant Jordi a Tiana: un acte cultural i familiar amb regust polític

El Sant Jordi a Tiana ha combinat la cultura i l’ambient familiar amb elements de l’actual situació política. Eren passades les onze del matí i, tot i que ha costat arrencar, la Plaça de la Vila del poble s’ha anat omplint poc a poc. Al cap de poca estona, no quedaven a penes cadires lliures davant de l’escenari muntat a la Plaça.

IMG_4088

Durant quasi una hora alguns nens i nenes de les escoles i instituts de Tiana, han llegit textos en record a grans escriptors, dramaturgs i poetes dels últims 300 anys. Tots ells, de gran càrrega històrica i política. El recital literari ha picat l’ullet en diverses ocasions a l’actual debat sobre el dret a decidir i la independència. Un dels moments més aplaudits ha estat la lectura del poema ‘Ara Mateix’ del ja desaparescut Miquel Martí i Pol.  El conegut vers del poeta ‘tot està per fer i tot és possible’, que encaixa amb el moment polític actual, ha clausurat la primera part de l’acte.

La opinió dels tianencs

La Plaça de la Vila respirava ambient de festa. Al llarg de l’acte han estat moltes les famíles que han aprofitat per apropar-se al centre del poble a participar de les activitats lúdiques i infantils que s’hi han fet. Pares i mares de Tiana consideren encertat que s’allargui el Sant Jordi al poble perquè així poden gaudir amb els seus fills d’una festivitat que normalment es celebra en un dia laboral.

IMG_4092

 

Dibuixants tianencs han col·laborat per segon any amb el ‘llibre gegant’, inspirats per les històries dels més petits. Alhora, s’ha aprofitat per muntar parades de l’Assemblea Catalana. Això ha donat a l’acte un regust polític que no tots els tianencs han acabat d’entendre.

 

IMG_4095

També s’ha fet un concurs de frases relacionades amb Sant Jordi i hi ha hagut un conta-contes que ha estat l’encarregat d’apropar les històries més tradicionals als petits.

Satisfacció dels organitzadors

La Biblioteca Can Baratau, els centres d’educació de Tiana i l’Ajuntament han fet possible l’èxit d’aquest acte que allarga la festa de Sant Jordi. La regidora de cultura, Núria Blasco ha fet una valoració molt positiva del matí.