Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Secrets d’un apneista que ha superat la barrera dels 100 metres de profunditat

En què consisteix l’apnea? Aquest dimecres 28 de setembre, a dos quarts de set de la tarda, l’apneista professional Miguel Lozano anirà a la Biblioteca Can Baratau per explicar tots els secrets que s’amaguen darrere d’aquest esport. El mateix Lozano ens avança que serà una xerrada diferent:

 

En Miguel és de Montgat, però fa tres anys que va venir a viure a Tiana, municipi amb el qual ja tenia relació per la seva proximitat. Això vol dir que va créixer amb el mar al costat, un fet que va marcar la seva vida, tal com ens explica:

 

Aquest vincle amb el mar, doncs, és el que el va portar a conèixer l’esport de l’apnea i decantar-se per ell:

 

En Miguel Lozano és un apneista professional especialitzat en profunditat:

 

Una especialització en la qual ha destacat molt. Per exemple, l’any 2015 va aconseguir un doble subcampionat en les categories de pes constant sense aletes i immersió lliure, i ocupa la quarta posició mundial en el rècord de profunditat en immersió lliure:

 

Actualment, el rècord es troba en 127 metres, una fita aconseguida pel polonès Mateusz Malina aquest mateix agost. Lozano va aconseguir arribar als 122, fet que el col·loca en la quarta posició mundial i en la primera a escala nacional. Ell mateix ens explica en què consisteix exactament la categoria d’immersió lliure i la preparació que s’ha de tenir per enfrontar-se a ella:

 

Lozano ens detalla com és un entrenament d’apnea:

 

L’apneista combina els seus entrenaments amb la seva altra faceta, la d’instructor, en la qual es dedica a ensenyar i divulgar aquest esport:

 

En Miguel ens explica que normalment combina aquestes dues facetes per temporades, la d’entrenament i competició més de cara als mesos d’hivern i la de cursos i formació més de cara a l’estiu:

 

Actualment porta tres anys sense competir a causa de la pandèmia i la seva situació personal, així que, enguany, la temporada d’entrenament la començarà amb la idea de tornar a agafar el ritme:

 

A part dels subcampionats, Lozano compta amb més de 14 rècords assolits, és el primer espanyol a arribar a la cota de 100 metres en pes constant i 83 en la categoria sense aletes i ocupa la primera posició en el rànquing espanyol tant en immersió lliure com en sense aletes i la segona en la categoria de pes constant.

Millors resultats Miguel Lozano de La Local – Ràdio Tiana