Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

S’obre el jardí de la Delfina

Les obres a la part alta del carrer Sant Cebrià ja han finalitzat. L’entorn de la casa de la Delfina s’ha convertit en un espai públic. Aquesta és una de les intervencions que formen part del projecte de pacificació del centre, del Retrobem-nos.

casa delfina

En una primera fase es va ampliar una part de la via perquè els vehicles poguessin circular en doble direcció. Així, els conductors que surten de l’aparcament del costat de l’església tenen accés directe al carrer del Carme o al Camí Mig d’Alella, sense haver de passar pel centre del poble.

casa delfina jardí (16)

L’últim pas ha estat la reconversió de l’àrea de la masia en espai públic. Així doncs, s’ha arreglat la façana i la teulada de la casa per qüestions de seguretat i s’ha arranjat l’entorn. Segons fonts de l’Ajuntament, s’ha volgut convertir la zona en un “punt de reunió” pels veïns. És per això que l’alcaldessa, Esther Pujol, creu que el poble “ha guanyat” un espai important.

 

El jardí i després la casa

El carrer Sant Cebrià i la vorera que dóna accés a aquesta nova plaça s’han posat al mateix nivell, per tal de donar més sensació d’amplitud a la zona. Al jardí s’hi ha construït un banc d’obra, s’hi ha posat cadires i s’hi ha fet un enjardinament. A més, disposa d’unes escales que condueixen directament a l’aparcament del costat de l’església. La casa, en canvi, de moment quedarà tancada. L’alcaldessa creu que en una segona fase es podria convertir en una dependència municipal.

 

Les obres a l’entorn d’aquesta masia han estat finançades per la Diputació de Barcelona, dins la subvenció del projecte de pacificació. Han tingut un cost de més de 90.000 euros.