Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana agrada per casar-s’hi

El nombre de casaments a Tiana continua sent molt alt, gairebé tants com l’any passat en aquesta mateixa data. El primer dia de juliol del 2015 s’havien casat a Tiana 50 parelles, mentre que aquest any són 45 els casaments que es porten celebrats fins a aquesta mateixa data. En total, l’any passat es van fer 113 casaments, civils o canònics, a Tiana.

Un dels mesos en què més gent es casa al poble és el juliol. I és que cadascun dels divendres d’aquest mes -el dia en què, si no hi ha desig exprés de canviar-lo, se celebren les bodes a Tiana- s’han programat tres celebracions a l’Ajuntament.

On hi ha una enorme diferència és en la quantitat de casaments civils i canònics: aquesta darrers han caigut en picat els darrers anys, explica la Maria José Fábregas, secretària del Jutjat de Pau de Tiana:

 

De la quarentena de parelles que s’ha casat aquest any a Tiana, moltes venien de Badalona, on l’espera per casar-se és força llarga. Per a les parelles no empadronades a Tiana, casar-se a la sala de plens té un cost que no paguen, en canvi, les persones que viuen al poble.

Darrerament hi ha hagut força casos, explica la Maria José, de parelles que s’han casat per segona vegada:

 

La majoria de casaments els ha fet i els farà el jutge de pau, Joan-Ignasi Plans, però també n’ha celebrat molts l’alcaldessa, Ester Pujol. Algunes parelles han demanat que els casessin regidors concrets, com Isaac Salvatierra (Junts), Ricard Fabra (ERC) o Àlex Rosa (CUP).

Una limousine espera una parella que s'està casant a l'Ajuntament de Tiana
Una limousine espera una parella que s’està casant a l’Ajuntament de Tiana

Tot i que el nombre de casaments ha baixat lleugerament respecte als anys anteriors, al Jutjat de Pau tenen dates donades ja fins al gener del 2017.