Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana dóna suport a la normativa sobre pobresa energètica

Arriba el fred i el debat sobre la pobresa energètica. Després que el grup de Convergència i Unió hagi presentat una moció per donar suport a la nova normativa catalana, el consistori s’hi ha mostrat a favor. El text dóna suport al govern català perquè formuli al·legacions a la suspensió temporal de la norma, que prohibia tallar la llum o el gas durant els mesos d’hivern a les cases amb menys recursos. Expressa rebuig al govern de Rajoy al que qualifiquen d’ “insensible”. Aquesta moció recorda que 300.000 famílies, segons l’IDESCAT, tenen problemes per mantenir casa seva a una temperatura adequada durant l’hivern.

 

Tiana vol més ajudes per aquestes famílies

El PSC, Gent pel Progrés i Esquerra Republicana han demanat que la Generalitat ampliï el període a tot l’any i que prepari més instruments de suport econòmic per les famílies que no puguin afrontar les factures de la llum o el gas. La moció de CiU, doncs, ha quedat modificada amb aquesta petició.

El govern de la Generalitat va explicar que, de moment, només s’havien afegit a la normativa 895 famílies, reconeixent que la difusió hauria estat “insuficient”. Aquestes persones, però, de moment no gaudiran d’aquesta norma. El Tribunal Constitucional l’ha suspès després d’acceptar un recurs del govern espanyol.