Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana dóna suport a Mas i rebutja la querella

Tiana dóna suport al president de la Generalitat, Artur Mas, a la vicepresidenta, Joana Ortega, i a la consellera d’Educació, Irene Rigau. És la reacció del consistori després que el Fiscal General de l’Estat hagi presentat una querella contra ells després del procés de participació viscut el dia 9 de novembre. El text d’aquesta els acusa de delictes de desobediència greu, malversació, usurpació d’atribucions judicials i prevaricació. Segons la querella, la consulta va ser “planificada, auspiciada i finançada” pel govern de la Generalitat i es va articular a través del web participa2014.cat malgrat que la convocatòria havia estat suspesa pel Tribunal Constitucional. Així doncs, els regidors de l’Ajuntament han volgut donar suport a aquests membres dels govern català, assegurant que aquest procés va ser possible gràcies a més de 40.000 voluntaris i a la col·laboració d’alcaldes i regidors. Segons el consistori, aquesta querella demostra que ens trobem davant d’una “clara persecució política per part del Govern de l’Estat”. Ha llegit la proposta el tinent d’alcalde, Jordi Gost, que ha presidit aquest ple.

El tinent d'alcalde Jordi Gost
El tinent d’alcalde Jordi Gost

 

La proposta aprovada pel ple municipal de desembre manifesta suport a “qualsevol tipus d’expressió democràtica del poble de Catalunya, tal com es va fer el passat dia 9 de novembre”. Aquesta s’ha aprovat amb els vots favorables del PSC, de CiU, d’ERC i de Gent. Avui el ple no ha comptat amb la presència del regidor del Partit Popular, Manuel Gonzalo.

Hi ha altres ajuntaments que també han reaccionat a aquesta querella a través dels seus plens municipals. Per exemple, des de Vic, Lleida, Montblanc o Balaguer s’han votat propostes per “autoinculpar-se” de la celebració del 9-N. En el cas de Montblanc va quedar aprovada per unanimitat. Hi ha consellers, com Boi Ruiz, que també han fet aquest pas.