Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple municipal amb l’esport de base

Preocupació per l’esport base. El ple municipal de desembre ha demanat al govern de l’Estat que aturi el pla d’inspeccions massives que ha engegat aquest mes de novembre en forma de campanya. El que persegueix és la “regularització laboral de l’activitat desenvolupada als clubs i a les entitats esportives sense ànim de lucre”. Els regidors de Tiana, però, demanen que es busquin alternatives per regular les activitats remunerades que es realitzen dins l’àmbit d’aquestes entitats.

 L’Ajuntament ha anunciat que donarà suport a tots els clubs de la població i que els acompanyarà amb els recursos tècnics disponibles per a la seva regularització, si la situació particular ho requereix.

 

Segons la proposta, que ha estat aprovada amb els vots favorables del PSC, ERC, CiU i Gent, aquestes inspeccions “posen en perill” la supervivència de l’esport de base i “ataquen” el moviment del voluntariat esportiu. El text afirma que tot això provocarà que creixi la desigualtat d’oportunitats en matèria esportiva i que es dificulti l’accés al dret a l’esport d’una part de la població, per motius econòmics. A més, aquesta proposta recorda que l’esport base també s’ha vist afectat per altres mesures com la pujada de l’IVA del 8 al 21% per l’ús de les instal·lacions esportives o per la Llicència Esportiva Única. El Consell de Ministres va aprovar aquesta modificació de la llei de l’esport per regular la llicència única a tot Espanya. Això hauria de permetre que el seu titular participés en qualsevol competició oficial. Segons el text votat al ple municipal, però, limita greument els ingressos de les federacions catalanes i augmenta els costos dels esportistes.

 

Reglaments de l’Escola Bressol i del Consell d’Infants

Una altra de les propostes d’àmbit municipal que s’ha tractat aquest dimarts ha estat l’aprovació dels reglaments de l’Escola Bressol Municipal i del Consell d’Infants.

En el cas de l’Escola Bressol, el reglament es considera com una “eina adequada” per definir les normes de funcionament del centre de manera individualitzada i pautada.

Pel que fa el Consell d’Infants és important recordar que durant aquest curs els consellers i conselleres representaran l’alumnat dels tres centres escolars del poble: l’Escola Lola Anglada, l’Escola Tiziana i l’Institut. Per aquest motiu s’ha aprovat el Reglament d’aquest òrgan de participació.

 

Els experts del Consell de Mitjans de Comunicació

I un altre òrgan de participació del qual s’ha parlat durant el ple de desembre ha estat del de comunicació. Aquesta sessió ha servit per nomenar els tres experts que formaran part del Consell Consultiu i Assessor de mitjans de comunicació municipal. Aquests són Joaquima Utrera, Rafael Burgos i Gerard Gomis.

A aquests tres comunicadors, que han estat escollits pels representants dels grups municipals del consistori, els acompanyaran un membre de cada grup municipal i un representant cívic de cadascun dels consells municipals sectorials.

El Consell dels mitjans de comunicació hauria de servir per garantir la participació social i política en la gestió del servei públic de comunicació audiovisual. Els portaveus de Convergència i Unió i Gent pel Progrés de Tiana creuen que és un pas que arriba tard i a només sis mesos de les eleccions municipals, moment en el qual s’hauria de renovar. Des del govern, Jordi Gost, afirma que “mai és tard si s’arriba allà on s’ha d’arribar”. En aquest sentit, ha manifestat la voluntat que el període de participació d’aquests experts al consell de comunicació “no coincideixi en el temps amb una legislatura”. D’aquesta manera, segons Gost, es trauria carrega política.

 

Un record més extens a les víctimes de la violència masclista

El ple d’aquest mes de desembre ha recordat, de forma més extensa, les víctimes de la violència masclista. Una setmana després que s’hagi celebrat el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, els regidors de Tiana han ratificat el Manifest Institucional. Una lectura que afirma que “les raons de les desigualtats estan més lligades a les estructures de funcionament de la nostra societat del que es creia”. A més, afegeix que “en situacions de crisi la xacra de la violència masclista es torna silenciosa” i que “la manca d’autonomia i llibertat que moltes vegades envolta les dones, les situa en una posició de dependència i d’inseguretat que les fa més vulnerables”.

 

16 de desembre, ple de pressupostos

Després d’una pregunta del portaveu de Convergència i Unió, el regidor d’hisenda, José Navarro, ha anunciat que el proper dia 16 de desembre se celebrarà el ple extraordinari sobre els pressupostos de l’any 2015.

El ple de desembre ha estat una trobada amb 12 punts en l’ordre del dia. Una sessió que ha estat presidida pel tinent d’alcalde, Jordi Gost. L’alcaldessa, Esther Pujol, ha excusat la seva assistència per malaltia. Pel mateix motiu s’ha excusat la regidora de Convergència i Unió, Olga Rué. Aquest ple tampoc ha comptat amb la presència del regidor popular Manuel Gonzalo.