Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana envia ajuda humanitària al camp de refugiats d’Idomeni

Tiana es torna a moure per qui no té res, o quasi res, per abrigar-se, netejar-se i vestir-se, en aquest cas persones refugiades que fugen de la guerra de Síria i d’altres conflictes. La parròquia de Sant Cebrià és el punt on, durant tot aquest matí de dimarts, un grapat de persones voluntàries ha recollit roba, sabates, estris de neteja personal, motxilles, lots, tendes de campanya, joguines i mantes.

Tot aquest material el classificaran i enviaran durant el dia d’avui als pares Carmelites de Badalona, que és l’entitat que ha fet la crida inicialment. Tot el que es reculli s’enviarà en tràilers al camp de refugiats d’Idomeni, a Grècia. Allà malviuen milers de persones, entre les quals molt infants.

roba refugiats

La crida, a Tiana, perquè la gent aportés tot el material per les persones refugiades s’ha fet en tan sols una setmana, per whatsapp i correu electrònic. La resposta ha sorprès, fins i tot, les organitzadores:

 

Totes tres entitats ja treballen conjuntament al poble, en l’actualitat, recollint aliments i fent les cistelles de menjar que es lliuren mensualment a la quarentena de famílies de Tiana que ho necessiten.

La recollida de roba i estris a Tiana ha estat quantiosa i molt variada, explica aquesta voluntària:

 

Una altra de les voluntàries fixes de la parròquia, la Montserrat Cotonat, té molt clar per què fa aquest tipus de col.laboració amb qui més ho necessita:

 

La Montse està orgullosa que Tiana sigui un dels municipis que sempre dóna més resposta quan cal recollir menjar o roba per les persones que ho necessiten.

Una altra de les persones del poble que s’ha acostat a deixar mantes i roba d’abric també ens ha volgut explicar el per què:

 

Una vegada tot el material recollit arreu estigui ja a la seu dels Carmelites de Badalona es portarà a Cerdanyola del Vallès. D’allà sortirà, el proper 3 d’abril, un camió carregat amb les caixes cap al camp d’Idomeni. La campanya forma part  d’una iniciativa més àmplia, que va  a càrrec de l’ONG Rebost Solidari de Cerdanyola i de l’associació Hesed de Figueres.

Fins les 21h d’aquest dimarts es podrà portar material als Carmelites, a Badalona, a la seu del carrer Sant Miquel.

Una furgoneta, carregada fins dalt, ha fet 4 viatges des de Tiana fins a la seu dels Carmelites
Una furgoneta, carregada fins dalt, ha fet 4 viatges des de Tiana fins a la seu dels Carmelites