Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana escalfa motors per les europees

Les eleccions europees estan a punt d’arribar i, per aquest motiu, ja han començat els preparatius a Tiana. Aquest dimarts s’ha celebrat un ple extraordinari per decidir qui constituirà les meses dels cinc col·legis electorals del municipi el proper diumenge 25 de maig. A partir de demà, els agents de la policia local repartiran les notificacions a totes les persones que hagin estat escollides.

Més de 6.000 tianencs tindran l’oportunitat d’apropar-se a les urnes, tot i que la participació en aquests comicis sol ser baixa. A les últimes eleccions al 2009, només un 42% dels veïns van decidir votar. El partit més votat llavors va ser Convergència i Unió, seguit pel PSOE i el PP.

Els col·legis electorals es trobaran aquest any a Can Baratau, a la Catequística, a l’Escola Tiziana, al Centre Cívic l’Escorxador i a l’Escola Lola Anglada. El lloc on hagi d’anar cada votant dependrà del seu lloc de residència.

Les cares visibles de les eleccions

Per les eleccions d’aquest 2014, Ramón Tremosa i Balcells de Convergència i Unió encapçala la llista de Coalició per Europa. Un grup format pel partit català juntament al PNV, Coalició Canària i Compromís per Galícia. Al capdavant de la llista del PSOE està Elena Valenciano i a la del PP es troba l’ex-ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete.

ERC es presenta amb la llista d’Esquerra pel Dret a Decidir, encapçalada pel Josep Maria Terricabras i que també inclou candidats de Nova Esquerra Catalana. Francisco Sosa Wagner és el cap de llista d’UPyD i Javier Nart el de Ciutadans.

Aquesta setmana ha començat el període de campanya electoral, que conclourà el proper 23 de maig. Llavors, com a totes les eleccions, es deixarà una jornada de reflexió als electors perquè puguin decidir qui votaran el diumenge 25.