Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana estrena tres circuits inclusius

La Fundació Itinerarium, el Club Excursionista Tiana i l’Ajuntament han treballat plegats per crear circuits inclusius amb uns recorreguts adaptats a tothom. Aquest dissabte 27 de febrer, a través de l’Instagram de l’Ajuntament de Tiana, tres entitats tianenques dinamitzaran una passejada pels tres circuits que han sortit d’aquest projecte.

Tal com explica en Marc Vives, director de la Fundació Itinerarium, Tiana és el 41è poble que es suma al seu projecte de circuits inclusius. Ell mateix explica en què consisteix:

 

Tot va començar a Llívia, on es va dur a terme el primer circuit inclusiu de la Fundació Itinerarium:

 

Des de llavors, han anat sumant projectes en pobles i ciutats d’arreu del món. Tiana és el darrer municipi que s’hi ha sumat, però no serà l’últim. Vives explica que ja estan treballant en el desenvolupament de més circuits inclusius:

 

Per ajudar-los a dissenyar els circuits inclusius, la Fundació Itinerarium compta amb l’Eduard Jornet. Ell, juntament amb la col·laboració i el suport del Club Excursionista de Tiana, han sigut els encarregats de dissenyar els tres recorreguts que s’inauguraran aquest dissabte:

 

Són recorreguts adaptats a tothom, per a tots els públics i edats:

 

El més llarg i el que més s’endinsa en la Serralada de Marina és el circuit rosa. Aquest dissabte es podrà seguir per l’Instagram del consistori a partir de dos quarts de deu del matí i estarà dinamitzat pel Club Excursionista de Tiana.

Consisteix en un recorregut circular de 7 quilòmetres no apte per cadira de rodes elèctrica, Joëlette o hand-bike. La dificultat és fàcil i té un desnivell de 295 metres.

El Club Fes Tri serà l’encarregat de dinamitzar el circuit blau a partir d’un quart d’onze del matí. Es tracta d’un recorregut d’anada i tornada des de la Plaça de la Vila fins a l’Ermita de l’Alegria de 4,3 quilòmetres apte per a cadira de rodes, Joëlette i hand-bike. La dificultat és fàcil i té un desnivell de 120 metres.

Per últim, Bike Tiana dinamitzarà el circut verd a partir de les onze del matí. És el més curt, de 3,2 quilòmetres, i és similar al blau però en comptes d’anada i tornada és circular. Un cop s’arriba a l’Ermita de l’Alegria, es torna fins a la Plaça de la Vila pel Camí de l’Alegria. El recorregut és apte per a Joëlette, la dificultat és fàcil i té un desnivell de 106 metres.