Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana Negra s’emetrà en directe des de Can Riera i sense públic

Apostar i lluitar per la cultura i demostrar que és segura. Malgrat les circumstàncies actuals, el festival Tiana Negra s’ha adaptat a les noves mesures dictades pel PROCICAT i passarà a fer-se totalment en streaming i sense públic. L’escenari, a diferència d’altres anys, serà Can Riera perquè la Sala Albéniz està en obres.

Aquest dimecres 13 de gener ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Tiana la roda de premsa de presentació de la novena edició del festival de la novel·la negra en català, on s’han explicat els canvis de plantejament per adaptar-lo a la normativa Covid. Tal com ha explicat l’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, tenien clar que el festival s’havia de fer i de la manera més segura possible.

D’esquerra a dreta: Anna Maria Villalonga, directora del festival; Marta Martorell, alcaldessa de Tiana; i Marta Guàrdia, regidora de Cultura.

Així doncs, la directora del Tiana Negra, Anna Maria Villalonga, explica que el festival es desenvoluparà “en format programa televisiu” pel canal de Youtube de l’Ajuntament, on des de l’equip tècnic de l’Ajuntament han preparat un petit plató:

 

Malgrat tot, han volgut destacar quelcom positiu d’aquesta emissió en directe: quedarà gravada, podrà arribar a més gent i es podrà revisar sempre que es vulgui. En general, el programa que van presentar al desembre es manté, excepte el trivial. Villalonga ha explicat que, sense públic, no tenia la mateixa gràcia. Així doncs, la resta d’activitats i taules programades es faran, “però amb cura”, han remarcat.

Per exemple, han explicat que la lectura dramatitzada d’un relat de Patricia Highsmith que havien de fer els socis i sòcies de la Llar de Persones Grans de Tiana es gravarà prèviament per no exposar-los a cap risc.

Sí que hi haurà, però, una novetat d’última hora que voldran afegir al programa. En Jordi Fernando, de Meteora, oferirà un petit tast de qui era John le Carré, escriptor britànic referent del gènere d’espies que va morir el passat 12 de desembre.

Com cada any, totes les obres que es presentin durant el festival es podran comprar en el moment. Aquest cop, però, s’haurà de fer en línia a través dels enllaços que es facilitaran per les xarxes socials del Tiana Negra.

A diferència d’altres anys, durant la roda de premsa no s’ha revelat el nom de l’autor o autora que s’ha emportat el Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana. L’Anna Maria Villalonga explica que volen deixar el misteri sense resoldre fins al divendres 22:

 

Aquest premi el convoquen l’Associació En Negre, l’Ajuntament de Tiana i l’editorial Alrevés.