Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana preveu més d’un mes d’activitats per a les dones

Des de finals d’aquest mes de febrer i fins a mitjans del mes d’abril, el municipi de Tiana commemora les Jornades de les Dones. El 8 de març és el dia en el qual mundialment es celebra el Dia de les Dones, que té com a origen la celebració que s’havia conegut com el ‘Dia de la dona treballadora’. Una de les novetats entre les activitats d’enguany és que hi ha la presentació del llibre ‘Ideas que cambian el mundo’, amb dues de les seves autores: Sara Berbel i Maribel Cárdenas. Una activitat que tindrà lloc el proper dimecres 5 de març a la Biblioteca Can Baratau. Berbel, que és Doctora en Psicologia Social, ha estat Directora General d’Igualtat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i Presidenta de l’Institut Català de la Dona. En declaracions a Ràdio Tiana ha celebrat que es commemori aquesta dia en municipis com Tiana: “Celebro que hi hagi aquest compromís, que estiguin implicats en defensar unes idees que ara estan més vigents que mai. Ara hem de tornar a demanar igualtat en la feina, en els sous, en la cultura…”.

 

La psicòloga Sara Berbel
La psicòloga Sara Berbel

El dia més important serà el dissabte dia 8 de març, quan es farà la Lectura del Manifest del Dia de les Dones a la plaça de la vila. Des de la Llar de Persones Grans de Tiana també celebraran la festa de les dones: Dones en marxa.

El poble, però, no s’ha conformat només amb aquesta data. Aquest dimecres ha començat l’exposició “Amor, una exposició sobre la violència masclista”, que podran gaudir els alumnes de l’Institut de Tiana.

 

L’altra exposició d’aquestes jornades és la que es farà a la Biblioteca Municipal: “Dones, vot i participació sòcio-política”. A Can Baratau també s’hi farà diverses activitats: Contes per la Igualtat, a càrrer de Marta Catalán o Taller per a famílies que vol reflexionar sobre el sexisme de les joguines. La resta d’activitats es poden consultar al programa que s’ha fet des de l’Ajuntament de Tiana: Jornades de les Dones.