Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana recull a Santander el segell de Ciutat Amiga de la Infància

Aquest dimarts s’han lliurat al Palacio de la Magdalena de Santander els segells CAI (Ciudades Amigas de la Infancia), amb que UNICEF ha volgut premiar 55 municipis de l’Estat espanyol. Són pobles i ciutats que han demostrat polítiques locals compromeses amb la promoció i la implementació dels drets dels infants. Tiana ha estat un d’aquests 55 municipis, dels quals 5 són de Catalunya.

Arribar a aconseguir el segell d’UNICEF ha estat un camí complicat per la qual cosa, el CAI obtingut encara té més valor, ha explicat Marta Guàrdia, cap de l’Àrea municipal d’Educació:

 

Precisament fa poques setmanes, Tiana va enllestir i lliurar a UNICEF el seu PLIAT, el pla local d’infància i adolescència, que és el recull de polítiques que es fan a Tiana en relació a aquests dos col.lectius. Fa una setmana, el ple va donar llum verda al PLIAT:

 

D’aquí a dos anys, si les polítiques cap a la infància il’adolescència es mantenen o milloren, Tiana podrà renovar aquest segell CAI.

El premi l’han recollit l’alcaldessa, Ester Pujol, i el comissionat municipal d’Educació Secundària i exregidor d’Educació, Jordi Gost.

La distinció CAI l’impulsa el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) i l’Instituto Universitario de Necesidades y Derechos de la Infancia y la Adolescencia (IUNDIA) . Tots plegats volen promoure l’aplicació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant en l’àmbit local, promocionar la participació de nens i nenes en tots els temes que els afecten i fomentar la col·laboració entre els diferents municipis que formen part d’aquesta xarxa.

Enguany també han aconseguit aquesta distinció les ciutats catalanes de Girona, Tarragona, Figueres i Rubí.