Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Tiana S.XXI” demana alternatives a l’enderroc de Can Guardiola

Si tots els regidors de Tiana van demostrar, durant el ple de juliol, unanimitat respecte l’obertura del Passeig de la Vilesa, aquest dimarts alguns veïns i veïnes del poble han manifestat el seu desacord.

Després de decorar el terra de la plaça de la vila amb el lema “I love corbes” (Jo estimo les corbes), un grup de tianencs ha assistit al ple municipal. Són alguns representants del nou grup de Facebook “Tiana S.XXI”, que compte amb gairebé 300 seguidors. Un moviment que també ha arribat a twitter. La Ruth Rodrigo ha estat una de les seves portaveus i ha explicat a Ràdio Tiana que aquest espai a les xarxes socials servirà per debatre sobre “què passarà amb Tiana i quin poble volem”.

En aquest ple de setembre han volgut manifestar la seva opinió sobre el projecte d’obertura del Passeig de la Vilesa. Aquest és un dels temes d’actualitat del municipi. Segons alguns dels impulsors i seguidors de “Tiana S.XXI” acabar amb el doble revolt, tirant a terra la finca de Can Guardiola i la part de dos jardins del carrer de la Pau, podria ser un error. Segons aquests veïns, “enderrocar no és la solució”. Així ho ha explicat Ruth Rodrigo.

 

Rodrigo ha insistit que els veïns i les veïnes volen un poble amb “identitat pròpia”.

 

“Tiana S.XXI” planteja una consulta sobre l’obertura i el doble revolt

La seva presència al ple ha servit per exposar els seus dubtes davant el consistori. Plantegen, fins i tot, la possibilitat de fer una consulta.

 

Alguns dels representants de "Tiana S.XXI"
Alguns dels representants de “Tiana S.XXI”

Un dels principals dubtes que han manifestat els representants de “Tiana S.XXI” ha estat sobre el “canvi de criteri” dels grups que formen govern (PSC-ERC) respecte aquest projecte. “No entenem perquè ho tiren endavant si no ho portaven al seu programa electoral”, ha afegit Rodrigo.  A més, aquests veïns han preguntat sobre el cost real del projecte, recordant que els diners de la Diputació de Barcelona són públics, han qüestionat si cal construir una “via ràpida” al centre del poble o si la solució no seria fer autobusos més petits.

La resposta a aquests veïns l’han fet diversos regidors. Entre ells: el portaveu de Gent Pel Progrés de Tiana, Joan Pau Hernández, i el d’Esquerra, Jordi Gost. Tots dos han defensat el projecte i han insistit que també volen evitar que la nova carretera es converteixi en una via ràpida.

L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha dit als tianencs que han expressat aquesta opinió que els convocarà a una reunió per “intentar resoldre tots els dubtes que tingueu”.