Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana s’afegeix al Col·lectiu solar d’Alella per fer la compra col·lectiva de plaques fotovoltaiques

En Carles Campos i en Francesc Giró van unir forces, fa un parell de mesos, per aconseguir agrupar el màxim de gent possible per poder fer una compra col·lectiva de plaques fotovoltaiques. En Carles recorda que el principal avantatge de fer-ho de manera conjunta és que el preu de la instal·lació acaba essent molt més econòmic:

 

La idea original era fer aquesta compra col·lectiva amb la cooperativa Som Energia. És per això que en Carles i en Francesc es van posar en contacte amb l’agrupació local que aquesta companyia té al Maresme:

 

Però durant una reunió amb l’Ajuntament de Tiana, en la qual volien conèixer les bonificacions que recollien les Ordenances Municipals respecte a la instal·lació d’aquestes plaques, els van informar de la iniciativa que el moviment Col·lectiu solar, nascut a Girona, havia iniciat a Alella:

 

Així doncs, finalment han decidit decantar-se per aquesta solució i fer la compra col·lectiva amb el Col·lectiu solar d’Alella:

 

Una compra que es farà juntament amb les poblacions d’Alella, Masnou, Teià i Montgat, tal com explica en Carles:

 

Amb aquest canvi, ja no és obligatori fer-se soci de Som Energia per formar part d’aquesta compra. Tot i això, és recomanable formar part d’aquesta cooperativa o de qualsevol cooperativa d’energia verda:

 

Col·lectiu Solar és una associació lliure de propietaris d’habitatges amb l’objectiu d’abaratir col·lectivament el cost de l’energia solar. En Quim Gil, coordinador del col·lectiu d’Alella, ho explica:

 

Gil explica que ara és el millor moment per crear una iniciativa com la de Tiana, perquè poden aconseguir les bonificacions dels Ajuntaments, bons preus en la compra col·lectiva i tot emmarcat en una legislació que ara com ara incentiva aquest tipus d’iniciatives:

 

En Carles Campos detalla les bonificacions que contempla l’Ajuntament de Tiana, com per exemple el 30% de descompte en l’IBI per a tota la vida:

 

En Quim compara els preus econòmics que es poden aconseguir actualment amb els de fa uns anys, quan la llei posava traves a aquest tipus d’iniciatives:

 

Des de Col·lectiu solar ofereixen diferents paquets segons les necessitats de cada casa:

 

En Quim explica com es fa la compra col·lectiva:

 

Per poder formar part d’aquesta compra col·lectiva, tothom qui estigui interessat s’ha d’inscriure a la pàgina web del Col·lectiu solar. La inscripció té un cost de 25 euros. En Quim Gil ho detalla:

 

En Juli, tècnic del Col·lectiu solar, serà un dels encarregats de fer les visites i les instal·lacions de les plaques fotovoltaiques, en el cas que es seleccioni aquesta opció. Ell, però, ho recomana, per tal que la instal·lació sigui la més adient per cada casa:

 

Aquest dijous 7 de març, a les 7 de la tarda, faran una xerrada a la Sala d’Exposicions del Casal on presentaran aquesta iniciativa. Els tianencs i tianenques que estiguin interessats a unir-se al projecte ho podran fer aquell mateix vespre.