Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Dia de la Dona es commemora a Tiana més enllà del 8 de març

Aquest divendres 8 de març és el Dia de la Dona i, enguany, des de l’Ajuntament de Tiana s’han organitzat un seguit d’actes que s’estenen més enllà d’aquesta data assenyalada. Les activitats commemoratives comencen aquest mateix dimecres i es mantindran durant tot el mes de març.

Així doncs, aquest dimecres, a dos quarts de set de la tarda, l’Escola d’Adults TIMÓ acull un taller de sororitat a càrrec de la Sílvia Aparici, de l’espai Silentium de Tiana, on s’explicarà en què consisteix aquest concepte que es fa servir des dels cercles feministes.

El divendres tindrà lloc l’acte institucional pel Dia de la Dona, a dos quarts de set de la tarda a Can Riera. Com sempre, s’inaugurarà amb la lectura del manifest, acompanyat d’una performance a càrrec del Teatre jove de Tiana.

A continuació, els artistes Maï T Segura i Harald V Uccello presentaran l’exposició “Fets donats”, que es podrà veure a Can Baratau del 12 al 30 de març. Consistirà en 9 retrats i 9 pensaments de 9 dones reconegudes d’arreu del món expressant la seva visió sobre el feminisme.

Per últim, l’acte acabarà amb un espectacle-debat a càrrec de la companyia Kimani. A partir d’un teatre físic, d’objectes i sense paraules, de to poètic, irònic i surrealista, parlaran de l’obsessió pel culte del cos i les conseqüències que això pot ocasionar.

El mateix divendres i també el dissabte 9 de març a les cinc de la tarda, l’Espai Jove de Tiana farà un taller d’imants violetes a l’Escorxador, destinat a joves a partir de 12 anys. No serà, però, l’única activitat del dissabte. L’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana organitza el concert-espectacle “Sardana té nom de dona”, que enguany compleix 15 anys de vida. La Leles explica que va néixer com un homenatge a les dones compositores:

 

Fa dos anys, però, van veure que les peces compostes per dones ja les havien fet gairebé totes i no podien omplir el programa. És per això que van decidir canviar l’enfocament i programar sardanes que parlin sobre les dones:

 

D’aquesta manera, no només volen escoltar aquestes sardanes sinó que també volen descobrir qui s’amaga darrere del nom Angelina, Fausta, Maria de les Trenes o de qui s’ha enamorat el cavaller:

 

La cobla Marinada tornarà a ser l’encarregada de posar la música. A més a més, comptarà amb l’actuació de l’Escola Municipal de Música i Dansa, la Colla Sardanista Violetes del Bosc, el coro de Tiana i el cor Veus de la Virreina. La Leles explica que per a l’Agrupació, comptar amb la col·laboració d’aquestes entitats farà l’espectacle encara més gran:

 

L’Escola Municipal de Música i Dansa s’encarregarà de ballar el vals “Tot festejant”:

 

La Leles explica que comptaran amb la presència de la cantant Núria Feliu. La Colla Sardanista Violetes del Bosc serà l’encarregada de ballar la sardana que Jordi Paulí i Safont li va dedicar, “Núria Feliu és sardana”:

 

La Colla que la ballarà ha guanyat aquest any, i no per primer cop, el premi a la millor colla sardanista de competició. La Leles explica que també ballarà la sardana “Angelina”:

 

Per la seva banda, el Cor Veus de la Virreina interpretarà la sardana “Maria de les trenes” i el Coro de Tiana la de “El cavaller enamorat”. La presentació del concert-espectacle anirà a càrrec de Jordi Saura i es comptarà amb el suport del Celler Alta Alella Mirgin, que oferirà un bufet de cava a la terrassa del Casal.

Les entrades es vendran aquest dimecres 6 de març, de sis de la tarda a vuit del vespre, al Casal de Tiana. També es podran aconseguir mitja hora abans de l’inici del concert o bé reservant-les pel correu agrupaciosardanatiana@gmail.com. Tenen un preu de 10 euros.

Per últim, dilluns 11 de març tindrà lloc l’última activitat relacionada amb el Dia de la Dona: una caminada des del Casal de la Gent Gran fins al Parc Can Puigcarbó, on es farà un màster class de Chi Kung i un esmorzar a l’aire lliure. La caminada començarà a les 10 del matí.