Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana se suma al Dia Mundial del Circ

Tiana celebrarà per primera vegada el Dia Mundial del Circ. Es tracta d’una data molt recent a tot el món. L’any 2008 l’Associació Europea del Circ va establir el 19 d’abril com el Dia Mundial d’aquest art. Catalunya és el segon any que hi participa i ho farà amb més de 20 municipis. Es faran activitats arreu del país entre el 20 de març i el 19 d’abril. Tiana s’hi ha sumat i ho celebrarà aquest diumenge 23 de març.  Ho ha explicat la regidora de cultura, Núria Blasco: “Nosaltres també hi volíem participar perquè Tiana té una llarga tradició de circ, des de sempre. Hem tingut l’1,2,3…Pallasso, el taller de circ a la Festa Major… hi ha un vincle molt important i molt especial”.

 

El cartell amb les activitats
El cartell amb les activitats

Blasco ha destacat també artistes locals molt vinculats al món del circ com Joan Armengol.

 

“La resta de l’any és un art que no existeix”

Un dels personatges vinculats a aquest art que ha participat en l’organització d’aquesta diada a Tiana ha estat Marcel Aguilar. De fet, ell mateix, amb la seva companyia Herrerita, ensenyarà a fer circ als tianencs i tianenques a través del taller “Circ a les golfes”. Aguilar valora molt positivament que el seu municipi hagi incorporat aquesta data entre els seus esdeveniments culturals: “La resta de l’any és un art que no existeix”.

 

L’artista, però, veu negatiu que Tiana hagi deixat de celebrar, des de fa un any, el festival 1,2,3…Pallasso. El circense creu que, de moment, aquesta nova diada podria servir per tapar el forat: “No és un substitut ni pretén ser-ho, un festival és una cosa molt seria. Com bé diu el Tortell Poltrona: malament anem si hem de fer un dia mundial de qualsevol cosa perquè vol dir que no gaudeix d’una bona salut”.

 

Els que vulguin gaudir d’aquesta celebració podran fer-ho al matí i a la tarda. A les 11 del matí hi haurà el taller de circ a la Plaça de la Vila i a la tarda l’espectacle “Sóc un pallasso”, a la Sala Albéniz. Aquests actes començaran amb la lectura del manifest dedicat al circ, que enguany l’ha escrit, per a tots els pobles de Catalunya que ho celebren, el conegut pallasso Tortell Poltrona.