Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana s’incorpora a la ruta modernista del Maresme

La Sala Albéniz, de Ramon Maria Riudor, l’Estació de l’antic tramvia o la Casa de la Punxa entren a formar part de la ruta modernista al Maresme. El Consorci de Promoció Turística ha editat una guia literària sobre el Modernisme a la comarca.

Modernisme al Maresme, la pàgina on hi surt Tiana
Modernisme al Maresme, la pàgina on hi surt Tiana

Creuen que aquest patrimoni podria convertir-se en un reclam pels turistes interessats en la cultura. Aquest opuscle es pot consultar en català, castellà, anglès i francès. Ho ha explicat el director gerent del Consorci de Promoció Turística de la Costa del Maresme, Josep Lluís Martí: “Hem agafat els llocs més emblemàtics de cada població. El cas de la Sala Albéniz és força interessant, hem buscat arquitectes vinculats a la comarca”.

 

L’Ajuntament de Tiana valora positivament que el Maresme aposti pel modernisme com a pol d’atracció del turisme cultural. “És una molt bona notícia, una publicitat molt positiva. Trobem a faltar algun indret com el fanal de la pujada del Passeig de la Vilesa”.

 

 

“Hi ha modernisme a tota la comarca”

Des del Consell Comarcal expliquen que a la comarca hi ha uns 300 recursos modernistes que podríen ser d’interès turístic. En total, el Maresme té 40 edificis d’aquest estil: entre cases, cementiris, fàbriques, ajuntaments o, fins i tot, botigues. “De modernisme n’hi ha a tota la comarca però no tot té el mateix nivell. Aquest recull prioritza llocs que es puguin visitar”, ha explicat el gerent del Consorci.

 

El mapa modernista del Maresme
El mapa modernista del Maresme

Aquesta publicació turística s’ha centrat sobretot en les obres de 4 municipis de la comarca: Canet de Mar, Mataró, Argentona i Alella. Són, segons el Consorci de Promoció Turística, les localitats amb més pes dins el modernisme. Hi destaquen, entre d’altres, les obres de Gaudí, a la Nau Gaudí de Mataró, o de Puig i Cadafalch, amb la Casa Coll i Regàs, també a la capital del Maresme, o la Casa Puig i Cadafalch d’Argentona. A banda de Tiana, a “Modernisme al Maresme” hi apareixen 13 poblacions més: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Calella, El Masnou, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

 

Consulta “Modernisme al Maresme”

“Modernisme al Maresme” és la publicació que agrupa les rutes modernistes per Mataró, Argentona, Canet de Mar, Alella i les altres 14 poblacions.