Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana també denuncia l’Estat espanyol

L’Ajuntament de Tiana se suma a la denúncia contra l’Estat per “vulnerar el dret a decidir del poble català”. Els encarregats de signar el document de denúncia han estat els càrrecs electes. Han signat l’alcaldessa Esther Pujol, el tinent d’alcalde Jordi Gost, el regidor d’Esquerra Ricard Fabra, els regidors de Convergència i Unió Olga Rué i Joan Cañada i els regidors de Gent pel Progrés de Tiana Joan Pau Hernández i Ferran Pascual. L’únic partit que no hi ha estat representat ha estat el PP.

L'alcaldessa Esther Pujol
L’alcaldessa Esther Pujol
El tinent d'alcalde, Jordi Gost
El tinent d’alcalde, Jordi Gost
El regidor d'ERC, Ricard Fabra
El regidor d’ERC, Ricard Fabra
La regidora de CiU, Olga Rué
La regidora de CiU, Olga Rué
El regidor d'Unió, Joan Cañada
El regidor d’Unió, Joan Cañada
El regidor de GPT, Ferran Pascual
El regidor de GPT, Ferran Pascual
El portaveu de GPT, Joan Pau Hernández
El portaveu de GPT, Joan Pau Hernández

Aquesta denúncia dels càrrecs electes de Catalunya es fa davant les Nacions Unides, el Parlament Europeu, la Comissió Europea, el Consell d’Europa i l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa. El que sol·licita és que aquests organismes portin a terme “totes les actuacions necessàries” per garantir que la ciutadania de Catalunya “pugui decidir, democràticament, el seu futur polític”.

Segons el text signat, el poble de Catalunya es reconeix “a sí mateix” el dret a decidir sobre el seu futur polític i ha manifestat, al llarg de la seva història, la voluntat d’autogovernar-se. La denúncia explica que el país es regeix per un Estatut d’autonomia que no és el que van aprovar els seus ciutadans. A més, recorda que el poble ha expressat repetidament la seva voluntat de decidir, posant exemples de les darreres manifestacions multitudinàries que hi ha hagut. Finalment, insisteix en la Llei de consultes que ha aprovat el Parlament de Catalunya i la posició del govern espanyol. Una actitud que, segons el text, “contravé la pràctica internacional pròpia d’estats democràtics de composició plurinacional i el dret internacional”.

El document de denúncia és un text que l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual Tiana en forma part, i l’Associació Catalana de Municipis han fet arribar als diferents alcaldes i alcaldesses.

 

La signatura de la ciutadania

Aquest diumenge, però, també ho podrà signar la ciutadania. Els voluntaris del 9-N recolliran signatures davant l’Institut. Aquestes seran per denunciar, també, l’actitud del govern espanyol davant el dret a decidir dels catalans i les catalanes.